Emelés

2022.08.01. 09:43

Drágábban viszi a konténereket az AKSD

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Mintegy 10 százalékkal drágább a nem veszélyes hulladék konténeres szállítása az AKSD Kft. számára az üzemanyagár emelkedése miatt

– derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. 

A cég 2021 decemberében kötött kétéves megállapodást egy helyi vállalkozással. A teljesítés helyszíne Debrecen, Józsa, Pallag, Bánk, Ebes, Apafa, Dombostanya, Kismacs, Ondód, Nagycsere, Szepes és esetenként egyéb területek az országban. A fuvarfeladatok becsült mennyisége 3 ezer darab konténeres tranzakció, 404 kilométer, illetve 62 óra óradíj. A minimálisan biztosított igénybevétel 1100 óra/gépjármű/év. Az eredeti szerződésben nettó 57,385 millió forint szerepelt, ez 62,514 millióra módosult. Az indoklás szerint a szerződéskötés után a cég ügyvezetője arról tájékoztatta az AKSD-t, hogy a világgazdasági helyzet miatti körülmények és az üzemanyag rendkívüli mértékű áremelkedése miatt a közbeszerzési eljáráson az ajánlatban leadott és az alapján szerződött árak nem biztosítják a szolgáltatás fenntarthatóságát. 

A módosítás kizárólag a szolgáltatás díját érinti, és július 1-jén lépett hatályba.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában