A polgármester tisztázta a helyzetet

2022.07.04. 09:52

Kiderült, pontosan mi okozta a szakaszos vízhiányt Sárrétudvariban

A sárrétudvari vízműtelep jól működik, a gondot a nagy mértékű felhasználás okozza.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Kapacitási gondokkal küzdött a 2014-ben felújított és arzénmentesített sárrétudvari vízműtelep az elmúlt napokban. A problémákat az utóbbi napok aszályos időjárása miatt megnövekedett lakossági felhasználás és egy vas(III)-klorid-lerakódás okozta, amely elzárta a kutakból érkező víz befogadását – tájékoztatott közösségi oldalán Kiss Tibor polgármester, jelezve: utóbbit a vízműtelep dolgozói megoldották. 

– Most minden rendszer az eddigi beállításai alapján, automatikusan működik. Így fordul elő – tapasztalatok alapján este 20 óra után –, hogy átmeneti szünetek következnek be a vízellátásban, a medence megfelelő töltöttségi szintjének beállásáig – fogalmazott. Ezeket a szüneteket nem lehet előre meghatározni, mivel a rendszer maga kezeli a leállást és az újraindulást. Emiatt továbbra is gondos vízfelhasználást és a körülményekhez történő alkalmazkodást kér a lakosoktól a polgármester. – A rövid ideig fennálló szakaszos vízhiány kiszámítható, és a lakostársaim a kellemetlenségek mellett képesek lehetnek alkalmazkodni a meglévő problémához – tette hozzá.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában