Nyári akadémia

2022.07.11. 12:05

Debrecenben a nyár a zenéről szól

Huszonegyedik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Conservatory Alapítvány.

Forrás: Czinege Melinda

– A Zeneművészeti Kar a megszokott nyolc hangversenysorozat helyett immár kilenccel büszkélkedhet – foglalta össze évértékelőjében Dr. Váradi Judit, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának művészeti igazgatója.

Hozzátette: a generációkon átívelő programkínálat sorában megtalálható a közel ötven éves Universitas hangversenysorozat, valamint a Konzervatóriumi Esték is.

Forrás: Czinege Melinda

A július 14. és 23. között megrendezendő nyári akadémia nemcsak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló. – Ez egy olyan esemény, amely a résztvevők zenei és kapcsolati tőkéjét is gazdagítja. A képzésekre több mint húsz országból, mintegy kétszáz fiatal tehetség érkezett, akik önálló szólista és zenekari mesterkurzusokon bővíthetik tudásukat – ismertette a művészeti igazgató.

Idén is megrendezik a nyári akadémia egyik legnépszerűbb eseményét „Zenés Esték a Nagyerdőn” címmel.

A koncerteken a mesterkurzusokat tartó professzorok kápráztatják majd el a közönséget. Az esemény a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjével fejeződik be.

Forrás: Czinege Melinda

A nyári akadémia már a nemzetközi zenei életben is hírnevet szerzett magának. – A Debreceni Egyetem az ország legnemzetközibb egyeteme, hiszen évről-évre a legtöbb külföldi hallgatót vonzza. Ehhez a nemzetközi profilhoz csatlakozik a Zeneművészeti Kar is – hangsúlyozta a rendezvény fontosságát Prof. Dr. Bartha Elek a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Forrás: Czinege Melinda

Puskás István, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere rámutatott, hogy a város oktatási és tehetséggondozási rendszerében kiemelt szerepet tölt be az egyetem Zeneművészeti Kara. – Az itt folyó munka tovább bővíti Debrecen kulturális sokszínűségét – fűzte hozzá.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában