Beruházás

2022.05.19. 08:25

Nyíracsádon megújul a végső kegyelet háza

A községi köztemető felújítása kezdődhet meg a Magyar falu program segítségével.

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi település önkormányzata több mint 27 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a községi temető infrastrukturális fejlesztésére. A pályázati összegből megújul majd a ravatalozó épülete, többek között megtörténik a nyílászárók cseréje is. A fából készült előtető szerkezetére is bőven ráfér a felújítás, valamint új padok is kerülnek ki a temető területére, és korszerűsítik az akadálymentes feljárót. 

Nyitott lesz az urnafal 

A pályázati támogatás talán egyik leglátványosabb beruházása, a lakossági igényt leginkább kiszolgáló urnafal átalakítása lesz, melynek részleteiről dr. Nagy János polgármestert kérdeztük. 

– Az utóbbi években egyre többen választják az urnás temetést, így a régi urnafal már kicsinek bizonyult, és esztétikailag sem megfelelő. Az eddig zárt térben lévő urnafalat megnyitjuk, így a nap minden szakában látogatható lesz – tudtuk meg a polgármestertől. 

Az Magyar falu program idei kiírásán megyénk 17 települése összesen több mint 152 és fél millió forintot nyert temetőjének korszerűsítésére. Ezek között Nyíracsád kapta a második legnagyobb összeget, míg Kismarja mintegy 30 millió forintot, Biharkeresztes pedig közel 20 millió forintot. 

Kedves Zilahi Enikő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában