Helyi közélet

2022.04.08. 10:07

Oldható a szorongás: a meseterápia is segít

Előadást tartottak a téglási óvodában: a találkozó a tehetséggondozás-szemléletet formálta.

Kerekes-Bíró Éva

Dr. Mező Ferenc, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense tartott előadást

Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Napjaink egyik legfontosabb témájáról, a tehetséggondozás gyakorlati kérdéseiről beszélt szülőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak a téglási Bárczay Anna Városi Óvoda vendégeként dr. Mező Ferenc, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense szerdán. 

 

Tudatos lépések a sikerért 

 

Az ismert pszichológus, kutató és oktató szakember a hazai tehetség- és tanulásfejlesztés meghatározó alakja, és a téglási óvoda tehetséggondozás-szemléletének is segítője, iránymutatója volt. Előadásában kifejtette, hogyan járulhat hozzá a felnőttek tudatos tevékenysége a gyermekek kognitív és nonkognitív képességeinek fejlesztéséhez – tudtuk meg Veresné Hevesi Zsuzsánna óvodavezetőtől. Ennek a nem kis felelősséggel bíró munkának elengedhetetlen része az óvodáskorú tehetségígéretek szorongáskezelése. Ennek oldására a felnőttek tudatosan alkalmazhatnak viselkedésterápiás, fizioterápiás és kognitív terápiás eszközöket, mint például a paradox intenció vagy az OxIPO kreatív meseterápia. Ezeknek a technikáknak a pontosítására, egyértelműsítésére nagyon érdekes, humoros példákat hozott az előadó, a hallgatóságot közös játékba is bevonta, hogy bizonyítsa hatékonyságukat. 

 

Az óvoda „Gyermeklabda program” tehetségműhelyének eddigi tevékenységeit, a még megvalósítandó programokat Gerhardt Veronika óvodapedagógus összefoglalta, kiemelve, hogy az óvodáskorú tehetségígéretek fejlesztéséért és kiemelkedő képességeik formálásáért mit tehet az óvodapedagógus és a szülő a siker érdekében.

 

Kerekes-Bíró Éva 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában