Olvasói panasz és válasz

2022.04.18. 10:37

Egy kivágott fa nyomában

A fa pótlását ígéri a debreceni önkormányzat.

A Pacsirta utcán nemrég egy ház előtti fát kivágtak – írta meg olvasónk. A kivágás okáról a polgármesteri hivatalt kérdeztük. Válaszukban közölték, az érintett ingatlanból lakossági jelzés érkezett balesetveszélyes gallyletörés miatt. Ezért a veszélyes ágakat a katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei eltávolították. 

– Önkormányzatunkhoz lakossági bejelentés is érkezett a járdát károsító fáról, melynek következtében zöldterületi ügyintézőnk a helyszínen megvizsgálta az érintett faegyedet. Megállapította, tekintettel a fa rossz egészségi állapotára, a baleset-megelőzés érdekében indokolttá vált a fa kivágása. Önkormányzatunk fontos feladatának tekinti a fák pótlását, így a közterület adottságait és a közmű-leterheltséget figyelembe véve gondoskodtunk az útszakaszon a kivágott invazív bálványfa pótlásáról, nem tájidegen fajtával – írták, hozzátéve, további két példányt ültetnek el az utcában. 

PSz


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában