Fejlesztés

2022.02.17. 09:59

Milliókból újulhat meg az acsádi óvoda udvara

Önerőből nem ment volna, pályázati támogatás segítségével kap teljesen új arculatot.

Pósán Ferencné elmondta, a gyerekek új babaházat is kapnak | Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A kormány által támogatott Magyar falu programban 5 millió forint vissza nem térítendő pályázati összeggel gazdagodott a település Akácliget Óvodája. Pósán Ferencné intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az elnyert összegből az intézmény udvara szinte teljesen új arculatot kap az esztendő első részében.


– Udvari játékaink egy része teljesen elavult, egy része pedig átfogó felújításra szorul. Önerőből mindezt nem tudtuk volna megvalósítani, ezért kerestünk és találtunk is pályázati támogatást. Az elnyert összeget az intézmény Nyíracsádi Óvodásokért Alapítványa az adók egy százalékából, valamint egyéb támogatásokból befolyt összegéből 1,5 millió forinttal tudja kiegészíteni – osztotta meg. 

 

Készségfejlesztő eszközök


Ennek köszönhetően az udvari játékpark még biztonságosan használható darabjait teljesen fel tudják újítani, a már elavult játékokat pedig újakra cserélik. – Így gyermekeink sokkal komfortosabb, biztonságosabb és színesebb játékokat használhatnak majd a beszerzést és a telepítést követően. Ki tudjuk cserélni a babaházakat, libikókákat és több mászókát is. Új mókuskerekeket, bújócskára alkalmas kúszóalagutat kaphatnak óvodásaink, ami nemcsak a gyerekek játék­örömét növelheti, de segít a mozgáskoordináció és egyéb készségek, képességek javításában, fejlesztésében is – tudtuk meg az óvodavezetőtől.

 

Kedves Zilahi Enikő
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában