Közbeszerzés

2022.02.10. 12:19

Egy híd épül Újiráznál, egy pedig megújul Nánáson

Egy nagyobb projekt részeként egy új híd épül, egyet pedig korszerűsítenek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában; az eljárás eredményéről szóló tájékoztatás a csütörtöki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Forrás: ujiraz.hu

A társaság tíz közúti hidat újíttat fel vagy építtet, mindösszesen nettó 12 milliárd 863 millió forintért.

 

Újiráznál a „Rosenberg Izsó” Sebes-Körös feletti régi hidat elbontják, majd újat építenek. Január 20-án szerződést kötöttek a nyertessel, egy budapesti és egy erdőkertesi székhelyű cég konzorciumával, mely nettó 3 milliárd 681 millió forintért végzi el a feladatot.

 

Itt egy 131,3 méter hosszú öszvér felszerkezetű, cölöpalapozással készülő híd épül, továbbá aszfalt burkolat 700 méter hosszúságú egybefüggő útszakaszon. Az építkezés idejére ideiglenes szállító és terelő burkolt és földutak építése, üzemeltetése és fenntartása szükséges, valamint a humusz leszedése és elszállítása. Emellett többek közt töltés, vasbeton szegély, burkolati rendszer, vezetőkorlát,  betonfelület védelmi rendszerek építését is el kell végezni, valamint forgalomtechnikai létesítmények telepítését a hídon és a csatlakozó úton, és természetesen az új híd próbaterhelését.

 

Hajdúnánásnál a Keleti Főcsatorna-hídjának teljes felújítását végzi el a fent említett erdőkertesi cég nettó 483 millió 987 ezer forintért.

 

A híd főtartóinak acélszerkezettel történő megerősítése, felületkiegyenlítő réteg építése, bitumenes lemez szigetelés, aszfaltburkolatok híd pályalemezen történő cseréje, vasbeton ív főtartó és a felszerkezet betonkorrózió elleni védelme, a híd felszerkezet szénszállal történő megerősítése, saruinak beszabályozása szerepel a tervekbben. Továbbá a teherbírás növeléséhez új, ferde rácsozású függesztőrudakat építenek be. Bontják a szigetelést, az aszfalt burkolatot, a hídkorlátot, a vasbeton szegélyt, majd visszaépítik az idomacél korlátot, betonvédő bevonatokat készítenek, a betonfelületet javítják, a híd egyes elemeit megtisztítják, szegélyt magasítanak.

 

SzT

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában