Ökölvívás

2024.05.27. 12:19

Véget értek a párizsi álmok

Bernáth Attila nem bírt ghánai ellenfelével Bangkokban, így kiesett a selejtezős tornán. Ezzel a magyar ökölvívás sajnos egy újab olimpiai kvótától esett el.

Haon.hu

Bernát Attila a magyar ökölvívás egyik olimpiai reménysége volt

Forrás: Facebook / Magyar Ökölvívó Szakszövetség / Hungarian Boxing Association

Veres Roland vereségét követően Bernáth Attila, a DVSC Boxing bokszklub harcosa javíthatott volna a magyar ökölvívás mérlegén a bangkoki második világkvalifikációs tornán, de a Huamark stadionban ő sem járt sikerrel, vereséget szenvedett ghánai ellenfelétől. Bernáth Attila az Európa Játékokon a nyolcig menetelt, utána az Európa Kupán tavaly októberben az elődöntőig, míg a belgrádi Európa-bajnokságon meg sem állt a döntőig. Az újdonsült Eb-ezüstérmes kiváló előjelekkel várhatta a második olimpiai világkvalifikációs tornát, és bőven volt ideje akklimatizálódni Bangkokban.

ökölvívás, Bernáth Attila, boksz, DVSC Boxing, olimpia
Bernát Attila a magyar ökölvívás egyik olimpiai reménysége volt
Forrás: NS-archív

Ökölvívás: Sokkal magasabb volt Bernáth Attila ellenfele

Első ellenfele egy sokkal magasabb ghánai volt, egy fiatal tehetség, Theophilous Allotey, aki az első világkvalifikációs tornán két ellenfelét is legyőzte, valamint a márciusi Afrika Játékokon bronzérmet szerzett.

Az első menet nagyon szoros volt, mindkét félnek akadtak jó megmozdulásai, a magasabb Allotey vezetett 3:2-re.

A második menet is elment 3:2-re a pontozóknál, de még semmi sem volt veszve, minden az utolsó három percen múlott. Attila nem ütött eleget, nem puhította meg a ghánait, várt a nagy megsemmisítő ütésekre, de ezek nem jöttek időben, így egyhangú pontozással kapott ki sajnos egy verhető ellenféltől – tudósított a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösségi oldala.
Összesen 135 ország 665 ökölvívója nevezett az eseményre, végül pedig 133 nemzet 579 bokszolója vesz részt Bangkokban. Ötvenegy kvóta talál gazdára a második, és egyben utolsó világkvalifikációs tornán, amelyet Thaiföld fővárosa rendezhet. 
 

Férfi 51 kg, a 32 közé jutásért:

Bernáth Attila–Theophilous Allotey (ghánai) 0:5

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában