Értékelés

2024.05.27. 11:46

Rekordszámú közönséget vonzott hétvégén a Debrecen Drive – fotókkal

Nyári időjárás, látványos show-k, hangorkán, illetve számtalan ingyenes és családbarát program várta a Nagyerdő a látogatókat hétvégén. A Debrecen Drive idén is népszerű volt, a részletekről pedig Miklósvölgyi Péternél, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjénél érdeklődtünk.

Balogh Efraim

A Debrecen Drive nem csak látványos show műsorokat tartogatott a közönség számára

Forrás: Napló-archív

Május 25-én és 26-án rendezték meg Debrecen egyik legnagyobb területet felölelő és legnépszerűbb programját. A családbarát eseménynek beharangozott Debrecen Drive 2024-ben is nagy sikert aratott, ennek részleteiről pedig Miklósvölgyi Pétert, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjét kérdeztük meg.

Haon, Debrecen, Debrecen Drive, Night Drive Show, gyereknap
Miklósvölgyi Péter értékelte az idei Debrecen Drive-ot
Forrás: Napló-archív

Debrecen Drive 2024: a szombati látogatottság még a szervezőket is meglepte

Miklósvölgyi Péter rámutatott, hogy már a péntek esti Night Drive Show-t megelőző, délelőtti szakmai konferencia is hatalmas érdeklődést váltott ki. A Nagyerdei Stadion sajtótermében megtartott eseményt telt ház előtt tartották meg, 150 résztvevővel. 

Ami a hétvégét illeti, 7-8 százalékkal több jegy kelt el a tavalyi statisztikához képest, és különösen a szombat volt népszerű, mivel jóval többen látogattak ki, mint amennyire a szervezők számítottak.

Vasárnap is rengetegen váltottak belépőt, de valamivel kevesebben voltak, mint szombaton, s az ügyvezető úgy véli, Debrecen gyereknapi programjai miatt más rendezvények is hívogatóak lehettek.

A Night Drive Show mintegy 3000-3500 főből álló közönséget vonzott, a hétvégi Drive Show-k esetében pedig minden egyes alkalommal megteltek a lelátók. Miklósvölgyi Péter szerint utóbbi eseményre olyan nagy az érdeklődés, hogy bővíteni kellene a lelátókat ülőhelyekkel, viszont már nem áll rendelkezésre több szabad terület. Nem csak a látványos show-k voltak népszerűek: a kitelepülő cégek standjainál is hosszú sorok álltak, illetve a gyerekeknek szóló élmények és a családi játszóliget is nagy közönséget vonzottak. Az ügyvezető kiemelte, hogy míg a programokért általában máshol fizetni kell, a Drive-on ingyen használhattak minden elemet (például: VR és az elektromos kisautók) az érdeklődők.

Az ötödiket rendezik meg jövőre: felkészül a Debrecen Drive 2025

Elégedettek vagyunk, mert azt szerettük volna, hogy egy jó hangulatú szakmai és családi rendezvény legyen, és ezt elértük. Rekordrészvételt regisztráltunk, több mint 30 ezren látogattak ki, és azt gondoljuk, hogy még mindig van fejlődési pálya felfelé

– húzta alá Miklósvölgyi Péter.

Jövőre is lesz Debrecen Drive, május 24-én és 25-én, a Night Drive Show-t pedig szokás szerint a start előtt egy nappal, 23-án rendezik majd meg.

Bár bővebb részletekkel még nem tudott szolgálni Miklósvölgyi Péter, mégis kiemelte, hogy az ideihez hasonló tematikára fog épülni a Debrecen Drive 2025-ben is, és olyan újdonság is szerepelhet majd a repertoárban, mint idén a pedálos kisautókból rendezett kiállítás – megjegyezte, a tárlat akár a Drive-tól független, önálló esemény is lehetett volna. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában