Írjuk be a naptárba!

2024.05.27. 09:19

Közeleg a helyi iparűzési adóbevallási határidő – lassan kifutunk az időből

Haon.hu

Közeleg a helyi iparűzési adóbevallások benyújtási határideje, illetve a kisvállalkozónak minősülő adózók tételes adófizetéséhez kapcsolódó előlegfizetési határidő is – hívta fel rá a figyelmet Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya.

Közeleg a helyi iparűzési adó bevallási határideje
Közeleg a helyi iparűzési adó bevallási határideje
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Mint írják, május 31-ig van lehetőségük az ügyfeleknek az adók megfizetésére.

Azt is hangsúlyozták, ezzel egyidejűleg lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni a 2023. évre vonatkozó bevallásban szereplő tényadó és a már pénzügyileg rendezett adóelőleg különbözetét, valamint a tételesen adózó kisvállalkozók 2024-es adóelőlegét.

A vállalkozóknak a bevallásokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a NAV által rendszeresített 23HIPAK nyomtatványon, melyet az alábbi linken érhetnek el.

A kötelező elektronikus ügyintézés alól kivételt képeznek az őstermelők, akik papír alapon is benyújthatják bevallásukat. A bevallás akkor minősül határidőben érkezettnek, ha azt péntek éjfélig postára adják, elektronikus ügyintézés esetén ezen időpontig elküldik az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program segítségével.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában