Ortodox kereszténység

2022.02.28. 14:12

Beiktatták az új körösszakáli lelkészt

Negrau atya több mint tíz év szolgálat után távozik.

Forrás: Fotók: Vmirjáncki József

Tizenkét évvel ezelőtt egy fiatal, ortodox tisztelendő kezdte meg tevékenységét a településen; Ionut Teodor Negrau akkor nem gondolta, hogy nem ez a kis bihari falu lesz a végleges helye. Ám vasárnap Siluan Manuila, a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye püspöke egy új tisztelendőt nevezett ki, és iktatott be a körösszakáli ortodox templomban, Julian Lenghelt.

 

Az ünnepi mise után a püspök megköszönte Ionut Teodor Negrau atya több mint tíz éves szolgálatát, aki a Békés megyei Méhkeréken folytatja szolgálatát. Az új lelkész, Julian Lenghel Nagyváradról érkezett, 48 éves, nős két egyetemista édesapja. Felesége foglalkozása terapeuta, ő is elvégezte a teológiát. Kifejtette, igyekszik beilleszkedni a helyi közösségbe, reménye szerint a húsvétot Körösszakálban fogják tölteni.

A hívek nem feledkeztek meg volt tisztelendőjüről. Munkáját kedves szavakkal, ajándékkal köszönték meg. Répási István református lekész elmondta: szívesen dolgozott a most búcsúzó tisztelendővel. Pálfi Tamás  polgármester, miután dicsérte a helyi ortodoxok volt tisztelendőjét, eredményes munkát kívánt neki új beosztásában, támogatásáról biztosítva az újonnan kinevezett Julian Lenghelt.

 

Florin Trandafir Vasiloni román konzul megjegyezte, napjainkban nagy szó a békesség, az egymás megértése, ezért arra kell vigyázni, hogy „ezt a drága kincset, a békét megőrizzük”. 

 

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában