Beruházás

2022.01.26. 10:47

Új útburkolatot kaphat a Nagyerdei körút Simonyi út és Martinovics utca közötti szakasza

Százmilliós fejlesztés kezdődhetne a megyeszékhelyen.

Forrás: MW-archív

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter pályázatot írt ki az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása érdekében. Egy település azonban a meghatározott célok közül csak egyre nyújthat be pályázatot.

A debreceni városvezetőség úgy döntött, hogy a belterületi utak, járdák, hidak meghirdetett felújítása keretében új útburkolatot kapna a Nagyerdei körút Simonyi út és Martinovics utca közötti szakasza.

A fejlesztés több mint 4700 négyzetméter útfelületet érintene – ennek a megalapozó beérkezett indikatív árajánlatok alapján az összköltsége 100,2 millió forint lenne. Mint megtudtuk, a támogatási intenzitás mértéke 50 százalékos, de megyei jogú városok esetében maximum 50 millió forint, így a beruházás megvalósításához szükséges előzetes kötelezettségvállalás mértéke 50,2 millió forint. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február negyedike. Arról, hogy a 2022-es költségvetés terhére vállalja-e az önerőt, és a város benyújtja-e a pályázatot, majd a városi képviselő-testület január 27-i, csütörtöki közgyűlése dönt.

 

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában