Közbeszerzés

2022.01.24. 15:56

Belső pótfestés is kell a Görgey utcai oviban

A beruházó debreceni önkormányzat szerződést módosított a munkát végző céggel.

Forrás: Napló-archív

Némileg emelkedett a Görgey Utcai Óvoda energetikai korszerűsítésének kivitelezési költsége, miután a beruházó debreceni önkormányzat szerződést módosított a munkát végző debreceni céggel – tudtuk meg a január 20-ai Közbeszerzési Értesítőből; az eredeti 179 millió forintos összeg 189,7 millióra nőtt. A mintegy 1300 négyzetméter alapterületű intézmény felújítása során az épület homlokzatának, födémének hőszigetelését, valamint az épületvillamossági és épületgépészeti rendszerek korszerűsítését végzik el. 83 darab hőszigetelt nyílászárót építenek be, kiépítik a hőszigetelő rendszert, a megújuló energiát hasznosítani képes víz-víz rendszerű hőszivattyús fűtési rendszert és a központi szellőzési rendszert korszerűsítik.

A szerződésmódosítás a műszaki tartalom több elemét érinti.

A homlokzati textilárnyékoló szerkezet megvezetése sodronyos helyett lefutósínes kivitelű lesz, ennek 96 ezer forintos többletköltségét a vállalkozó viseli, ahogyan a homlokzati hőszigetelés készítésének 142 ezer forintos többletköltségét is. A légtechnikai primer oldali szivattyú kiváltása, az akadálymentes mosdó csaptelep kiváltás néhány ezer forintos költségtöbblete, valamint a lámpatestek kiváltásának 118 ezer forintos tétele estén is a vállalkozó lemond az önkormányzat felé történő érvényesítésről.

Ezen elemek esetén az eredeti szerződéses feltételektől lényeges eltérés nincs, bizonyos termékeket más típussal váltanak ki.

Fentieknél komolyabb eltérés a légcsatorna-rendszer eltakarása, az ezen pótmunkával járó többletköltség értéke nettó 3,6 millió forint. A radiátorok visszatérő ágában a szelepek cseréje 330 ezer forintba kerül, a csoportszobákban a beépített szekrények eldobozolásának pótmunkája 470 ezer forint. A belső festés pótmunkájának többletköltsége nettó 7,5 millió forint, a csempeburkolat készítése a melegítő konyha helyiségeiben nettó 153 ezer forint. Ugyanakkor elmarad a fém kapuzat elkészítése, ez mínusz 1,4 millió forintot jelent a költségeknél. A fenti műszaki tartalom módosítások miatt, a pótmunkák és az elmaradó munkák egyenlege 10 millió 755 ezer forint, mely összeggel a vállalkozási díjat megnövelték.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában