Kimagasló projekt

2021.12.19. 13:46

Uszoda épülhet Tégláson

Régi vágya valósulna meg azzal a téglásiaknak, ha megépülne a komplexum.

Forrás: Téglási önkormányzat

A településen az uszoda létrehozása az egyik legfőbb gazdasági projekt jelenleg – erről tájékoztatta lapunkat Szabó Csaba polgármester. Mint mondta, ez a beruházás a gazdasági szempontok mellett a sportolás, a lakossági igények, a gyermekek jövője szempontjából is kiemelkedő. Szavai szerint nemcsak a települést, hanem a járást is kiszolgálná, sőt – közelsége miatt – akár a szomszédos megye településeinek lakóit is megörvendeztetné az uszoda. A beruházás pályázati forrásból valósulna meg, az elképzelések szerint több mint egymilliárd forint szükséges hozzá. 

 

A látványterveken jól megmutatkozik, hogy modern környezet és két tanmedence várná a látogatókat az uszodában | Fotók: önkormányzat

 

Úszni tanulhatna fiatal, idős 

 

A település első embere a tervek részleteiről is beszámolt a Naplónak. Elmondta, hogy két tanmedence épülne meg, ebből az egyik 25 méteres, a másik ennél valamivel kisebb lenne. Az uszoda alapterülete mintegy 1400 méter lehetne. A mai kor igényeinek megfelelő, modern komplexum az elképzelések szerint az Úttörő utcánál, az iskola közelségében helyezkedne el. 

 

Szabó Csaba bizton tudja, az uszoda a lakosság igényét elégítené ki. A megválasztása előtt ugyanis minden háztartásnál megfordult, és beszélgetett a lakókkal, akik megosztották vele vágyukat egy helyi uszodával kapcsolatban. 

 


 

– Jelenleg a település lakosságának mintegy 80 százaléka nem tud úszni, pedig nagyon fontos lenne. Ha megépülne az uszoda, akkor az úszásoktatást beépítenénk az iskolai tanmenetbe. De nemcsak a diákoknak, hanem az óvodásoknak is szerveznénk úszásórát, továbbá természetesen a lakosságnak is indítanánk tanfolyamot. Ha elkészülne az uszoda, akkor rengeteg programot tudnánk kezdeményezni – osztotta meg a polgármester. 
 

A település országgyűlési képviselője, Tasó László a napokban tett látogatást Tégláson, s a tervezett uszoda már elkészült látványtervét is kézhez kapta a polgármestertől. A politikus a hivatalos közösségi oldalán számolt be a találkozásról; a bejegyzésben azt írta: minden követ megmozgat azért, hogy rövid időn belül az épület alapkőletételét ünnepelhessék. 
Szabó Csaba polgármester elmondása szerint ha a beruházással kapcsolatos ügyek a tervezett ütemben haladnak, akkor akár már két éven belül élvezhetnék a helyiek és a környékbeliek az új uszoda lehetőségét. 

 

BBI 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában