Összefoglaló

2021.12.23. 09:27

Személyautó és hulladékszállító ütközött Józsán

Mérgező gázhoz, autótüzekhez, karambolokhoz is riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Szerdán délelőtt Józsán, a Szentgyörgyfalvi utcában egy személyautó és egy hulladékszállító teherautó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását végezték el. Az eset során személyi sérülés nem történt–- tudatta a katazstrófavédelem.
 

December 22-én délben Debrecenben, az István úton egy autó menet közben kigyulladt, amit a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel eloltottak, és gépjárművet is áramtalanította a sofőr. Az tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a gépjárművet. A tűzben nem sérült meg senki.
 

Tegnap a Sámsonkerti úton is kigyulladt egy magyar forgalmi rendszámú személyautó motortere menet közben. A tűz a belső térre is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az autóban utazó ember nem sérült meg.
 

Kora délután Egyeken, a Petőfi Sándor utcában egy szénmonoxid-érzékelő készülék jelzett be. Az esethez az egyeki tűzoltókat riasztották. A tűzoltók mértek gázkoncentrációt a közel hat négyzetméteres nyári konyha levegőjében, ahol egész nap sütés főzés zajlott a levegő cseréje nélkül. A tűzoltók a konyhát átszellőztették. Az ott lakók mérgezést nem szenvedtek.
 

Az esti órákban Debrecenben, a Határ úton két magyar nemzetiségű személyautó ütközött össze. A gépjárművekben összesen négyen utaztak, közülük két embert a mentők sérülésekkel kórházba szállítottak. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.
 

Egyeken, a Zrínyi Miklós utcában egy közel száz négyzetméteres lakóház hátsó kijáratánál található szárítógép gyulladt ki. Az egyeki tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak közbe. A tűzben a villamoshálózat is megsérült, aminek megjavítására a tűzoltók felhívták a figyelmet.


 

Két súlyos balesetnél helyszíneltek a rendőrök


 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek súlyos sérüléssel végződtek – írja a police.hu


A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, ebből két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.


A rendőrök 15 személyt állítottak elő, ebből 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában