Fotókkal

2021.12.21. 12:15

Nyitott Szeretetdoboz a szegényeknek

Átadta a Református Szeretetszolgálat a rászorulóknak szánt adományokat, így közel 8 ezer forint értékű csomaggal tette szebbé egy-egy család karácsonyát.

Több mint száz rászoruló család egy-egy tagja várakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány debreceni, Leány utcai irodájának udvarán kedden délelőtt. Az adományosztásra előzetes regisztrációval jelentkezhettek a nehéz helyzetben lévők.

 

A csomagokban az alapvető élelmiszerek mellett tisztítószerek és a gyerekeknek szánt édességek is megtalálhatóak voltak. Valamint az Ószövetség és az Újszövetség egy-egy példányát is magukkal vihették otthonukba a szűkölködők.

Forrás: Kiss Annamarie

– Nagyobb boldogság adni, mint kapni – köszöntötte a Református Szeretetszolgálat jelmondatát, egyben Jézus szavait a Szentírásból idézve Molnár Norbert. A református lelkész ünnepi alkalomnak nevezte, hogy karácsony alkalmával átadhatják a csomagokat a megjelent családok számára.

Forrás: Kiss Annamarie

–A Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta meghirdeti az adventi időszakban a Szeretetdoboz elnevezésű gyűjtési akcióját. Novembertől kezdve egészen karácsonyig tartós élelmiszereket, valamint alapvető higiéniai termékeket – tusfürdőket, samponokat, fogkeféket – gyűjtünk a rászorulók számára. A felajánlásokból kapnak nagycsaládosok, egyedülálló idősek, beteg gyermeküket otthon nevelő szülők is. Az idei célkitűzés, hogy országszerte legalább hatezer családnak szeretnénk segíteni. Ahogy az adományok érkeznek, ez a szám akár növekedhet is – mondta a Naplónak Győri-Simon Annamária adománykoordinációs ágazatvezető. Hozzátette, a szeretetszolgálat Leány utcai keddi csomagosztására 116 családot hívtak meg.

 

Egy-egy csomag jellemzően 7-8 ezer forint értékű, egy család számára 4-5 napra elegendő alapvető élelmiszert tartalmaz.

Győri-Simon Annamária kérdésünkre elmondta, a családokat elsősorban az alapítványhoz beérkezett kérvények alapján választják ki. Illetve azokat a rászorulókat is értesítik, akik – a Tűzifa Program vagy más adományosztás alkalmával – korábban már felkeresték a szeretetszolgálatot. Mint mondta, az adventi időszakban lényegesen több megkeresést kapnak, mint az év többi részében. 

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában