Frissítve

2021.12.27. 15:18

Meghibásodott a debreceni reptér futópálya-burkolata, Budapesten szállt le a párizsi gép

A hibát a délutáni órákban kijavították.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A kifutópálya meghibásodása miatt nem tudott fogadni egy járatot hétfőn a debreceni repülőtér - értesült az MTI helyi forrásból.
 

A WizzAir légitársaság 12.05-kor Párizsból érkező járata nem tudott Debrecenben landolni, a gépet a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre irányították. A következő járat 18.15-kor érkezik Moszkvából, a hibát addig kell elhárítani - tudta meg az MTI tudósítója.

 

Frissítés: burkolathiba miatt landolt Budapesten a gép

 

A Debrecen International Airport Kft. az esettel kapcsolatban nem sokkal fél 5 előtt közleményt adott ki, melyet portálunkhoz is eljuttattak.

 

Mint írják, „2021. december 27-én a Wizz Air Párizsból Debrecenbe tartó járata a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, mint kitérő repülőtérre érkezett, mivel a Debreceni Nemzetközi Repülőtér futópálya-burkolatán egy már korábban elhárított betonhiba javítóanyaga nem várt módon meglazult. A keletkezett új burkolathiba kijavításáig a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. felelős vezetője – a repülésbiztonság legmagasabb szintjének szem előtt tartása érdekében – elrendelte a repülőtér futópályájának ideiglenes lezárását.”

 

A közlemény szerint a burkolathiba kijavítása 15.30-kor megtörtént, így a Debreceni Nemzetközi Repülőtér ismételten alkalmassá vált a biztonságos légi közlekedési tevékenység folytatására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában