Fejlesztések

2021.12.14. 08:03

Lakossági kérésre lesz új konditerem Váncsodon

Ötvenmillió forint értékben terveznek útfelújításokat Váncsodon a következő években.

Bekecs Sándor

Forrás: önkormányzat

Sikeresen pályázott a Magyar falu programban (MFP) Váncsod települése is, ahol csaknem 100 millió forint értékben utat újítottak fel, edzőtermet építenek, rakodógépet szereztek be, és a főutca belvízelvezető rendszerét is rekonstruálják. 


– Hamarosan, lakossági kérésre, egy konditermet adhatunk át a településen. Az egyik helyi egyesületünk 5 millió forint támogatást nyert a gépek beszerzésére. Ismereteim szerint legközelebb Berettyóújfaluban van ehhez hasonló lehetőség a környéken – mondta lapunk érdeklődésére Szalay Csaba polgármester. Szintén ebben a programban szerzett be az önkormányzat egy homlokrakodó gépet, amellyel a kommunális szolgáltatásaik hatékonyságát tudják növelni. 

Forrás: önkormányzat


– Folyamatban van a Kossuth utca belvízelvezető rendszerének rekonstrukciója. Itt 200 méter hosszan történik meg a nyitott árkok felújítása – tájékoztatott a településvezető. – Még idén ősszel elkészült a Szik utca egy részének felújítása is. Célunk a teljes szakasz újraaszfaltozása – tette hozzá. 


Szalay Csaba elmondta, egy Leader-pályázatnak köszönhetően a község játszótere is megújulhatott: tíz új játék­elemet telepítettek a régiek helyére. 

Forrás: önkormányzat


– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból szeretnénk leaszfaltozni a József Attila utcát, illetve a temető utcáját megújítani. Erre 50 millió forint értékben nyújtjuk be a támogatási kérelmünket – vezetett be a további tervekbe Váncsod polgármestere. 

 

Bekecs Sándor 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában