Cipőket kipucolni!

2021.12.02. 09:14

Batyu a hátán, jön a Mikulás!

Zenés, táncos és sport­események is várják a gyerekeket megyénkben Mikulás-nap alkalmából.

20201211 Budapest A Mikulás csomagokat oszt a Ritz Carlton teraszáról Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Fotó: illusztráció / MW-archív

Ha itt a december, akkor ideje kifényezni a csizmákat: a Mikulással megyeszerte találkozhatnak majd a gyerekek.

Van, ahol már pénteken kopogtat, van, ahol hétvégi program lesz a találkozás, és olyan település is akad, ahová Miklós-napon csenget majd be. Nemcsak az érkezése, hanem annak módja is változatos lesz.

Hajdúböszörményben szóba se jöhet a szán: oda bizony fényekkel díszített motoron gurul majd be. Illetve gurulnak, hiszen a Hajdúböszörményi Vaslovasok szervezésében több motoros is Mikulás-gúnyát ölt a gyerekek kedvéért december 5-én, vasárnap.

– A célunk, hogy a kicsiknek örömet szerezzünk. Teszünk egy kört a városban, megmutatjuk, hogy milyen jól néz ki egy motor, főleg akkor, ha fel is van díszítve, és még inkább, ha azt egy Mikulás irányítja – mondta el lapunk megkeresésére Czégény László egyesületi elnök. A motoros Mikulások a város főtéren gyülekeznek, majd délután ötkor indulnak el a körútra. A település több pontján megállnak, és édességet osztanak ki a gyerekeknek. A csomagokat felajánlásokból állítják össze az egyesület tagjai.

Hajdúsámsonban ugyancsak két keréken érkezik a puttonyos, de ide motor helyett kerékpárral gurul be már december 3-án, pénteken. A gyerekek pedig vele együtt tekerhetnek a városban, egészen a Martinkai Közösségi Házhoz, ahol a kicsikre meglepetés is vár majd.

Az egészségmegőrzés jegyében

Megyénkben több településen kapcsolnak a Mikulás-naphoz sporteseményt, így egyebek mellett december 6-án, hétfőn ötödszörre is elstartol Püspökladányban a Mikulás-futás, melyen a Télapó szánon kíséri majd a futókat. Azt megelőzően, december 5-én, vasárnap Derecskén ugyancsak sportolni hívják az érdeklődőket, itt azonban egy jótékony akcióhoz is csatlakozhatunk.

– A rendezvényünk díjmentes, Osváth Réka adománygyűjtéséhez egy gyűjtőládát helyezünk ki. Még ha egy minimális összeg gyűlik is össze, azzal is segíthetjük a felépülését. A futáshoz két kört alakítunk, lesz egy kisebb, hogy az óvodások is csatlakozhassanak, illetve lesz egy nagyobb azoknak a sportolóknak, akik csaknem két kilométert is bevállalnak – részletezte Pilcsuk László, a helyi ifjúsági önkormányzat polgármestere a Naplónak, hozzátéve, szerinte a Mikulás-ünnep az egyik legkedveltebb alkalom sokak számára, így bízik benne, hogy a rendezvényükhöz is szép számmal csatlakoznak majd.

Az ifjúsági polgármester kifejtette: a járványhelyzet miatt semmiképpen nem szerettek volna zárt térben ünnepelni. A Mikulás-futást most először rendezték meg, reményeik szerint a jövőben hagyománnyá is válik a településen. A futás mellett a helyszínen felállított Mikulásfalván a gyerekek elmesélhetik majd a nagyszakállúnak, hogy milyen ajándékot bontanának ki legszívesebben a karácsonyfa alatt.

BBI

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/barmikor-osszefuthatunk-a-mikulassal-debrecenben-5877773/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/zsuzsi-elindult-a-fenyvonat-5883812/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában