Újítás

2021.11.09. 10:02

Több száz millió jut a Déli Gazdasági Övezet fejlesztésére

Új autós és kerékpárút is épülne a gazdasági övezetben.

20211012 Székesfehérvár Illusztráció Budapest-Balaton kerékpárút építése a 7-es út - 8-as elkerülő út csomópontnál Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap FMH

Fotó: MW-archív

Mintegy 275 millió forintért készíthetik el a Déli Gazdasági Övezet (DGÖ) infrastruktúra-fejlesztéshez szükséges engedélyezési és kiviteli terveket – derül ki a Közbeszerzési Értesítő november 3-i számából. A megyeszékhely önkormányzatának eljárásában egy debreceni és egy budapesti cég közös ajánlata nyert, rajtuk kívül még két fővárosi cég pályázott. A nyertesekkel október 22-én szerződést kötöttek.

A nyertes ajánlattevő feladata a jogerős építési/vízjogi létesítési engedély megszerzésére alkalmas engedélyezési terv­csomag, valamint komplett kiviteli tervdokumentáció elkészítése. Környezeti hatástanulmány, közmű- és útfejlesztéssel kapcsolatos építési engedélyek, kezelői hozzájárulások megszerzése is szükséges, továbbá az engedélyek alapján a kivitelezésre alkalmas kiviteli tervek elkészítése. A fejlesztéssel összefüggő bel- és csapadékvíz-elvezetési, energiaellátási, közúti és közműinfrastruktúra-fejlesztések megtervezése szükséges. A tervezőnek egyeztetési kötelezettsége van az egyéb szerződés keretében megvalósuló csapadékvíz-elvezetés, gázellátás és elektromos­áram-fejlesztés tervezésével megbízott vállalkozóval.

A részletes leírás szerint a tervekben szerepel mintegy 10 kilométer hosszúságban új nyomvonalú út, 15 kilométernyi új szennyvízelvezető gerincvezeték, 12 kilométer egyesített gyalog- és kerékpár­út, közel 18 kilométer hosszúságú ivóvízellátást biztosító gerincvezeték építése; továbbá 10 kilométer hosszúságú csapadékvíz-elvezető hálózat és két körforgalmú csomópont létesítése.

Mindemellett terveket kell készíteni többek közt forgalomtechnika, rekultiváció, környezetvédelem, növénytelepítés, villamosvezetékek, közvilágítás, talajvédelem, régészet, hírközlés, humusz­gazdálkodás vonatkozásában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában