Adni jó!

2021.11.23. 12:18

Négyezer-ötszáz rászorulónak segítenek Debrecenben

Rekord méretű adomány.

Fotó: Debreceni önkormányzat

Szinte már hagyománnyá vált, hogy a Master Good cégcsoport az adventhez közeledve nagy mértékű támogatásban részesíti a város rászorulóit – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol 20 millió forint értékű – baromfihúst és virslit tartalmazó – adományt vehetett át a Debreceni Karitatív Testület, kedden.

Példaértékű támogatás

Az eseményen a cégcsoport tulajdonosa, Bárány László elmondta, a csomagokkal idén is a rászorulók iránti elkötelezettségüket szerették volna kifejezni. – Adni jó, és mi ismét igyekszünk megfelelő gesztussal élni azon családok felé, akik számára ez a néhány kilónyi hús is nagy segítséget jelenthet – emelte ki a tulajdonos.

A cég a tavalyi 10 millió forinttal szemben ebben az évben 20 millió forint értékben biztosít baromfitermékeket.

Fotó: debreceni önkormányzat

Papp László polgármester többek között az adományozó cég példaértékű hozzáállását emelte ki beszédében. – A világjárvány meghatározza mindennapjainkat, rátelepszik a lelkünkre. Egy ilyen helyzetben különösen jó érzés az, ha vannak olyan vállalkozások, amelyek képesek egy kis támaszt nyújtani a rászorulóknak. A Bárány család sokadik alkalommal, nagylelkű adománnyal járul hozzá ahhoz, hogy számos debreceni család adventi készülődését megkönnyítse. A társadalmi felelősségvállalás tekintetében példát állítanak mások elé, nemcsak most, de az év más időszakaiban is – mondta.

Általános segítségnyújtás

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke az eseményen a köszönetnyilvánítás mellett hangsúlyozta, a testület elmúlt hat évének legnagyobb adománya ez. – Azt gondolom, nemcsak Debrecenben, de Magyarországon is párját ritkítja ez a nagy értékű felajánlás. A mostani csomagok azokhoz kerülnek, akik az év minden napján együttműködnek velünk. Itt tehát nemcsak egy egyszeri adományról van szó, hanem folyamatos gondoskodásról. Vannak, akik kritikus helyzetben vannak, így célzott a hosszú távú segítségnyújtásra figyelmet fordítani – emelte ki Széles Diána, hozzátéve, a testület célja, hogy önkéntesekkel, gyorsan, hatékonyan tudjanak reagálni a nehéz helyzetben lévők problémáira.

Fotó: debreceni önkormányzat

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke örömét fejezte ki, hogy a felajánlások mellett egyre több fiatal is részt vesz az önkéntes feladatok ellátásában, ami szerinte különösen fontos ahhoz, hogy a tevékenységüket a jövő nemzedéke is folytatni tudja.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában