fotókkal

2021.11.26. 19:20

Ezer új munkaállomás segíti a debreceni szakképzést

Tovább bővül a DSZC eszközparkja.

A Delta Technologies ezer darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

– Társaságunk elkötelezett az oktatási intézmények digitális felzárkóztatása mellett, Debrecen városával pedig évek óta szoros együttműködést folytatunk ennek mentén. Úgy gondolom, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) jelentős szerepet tölt be abban, hogy a várost immár a közép-kelet-európai régió egyik központjaként emlegetik – mondta el Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója a pénteki átadón a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban.

Tirpák Zsolt a DSZC kancellárja arról beszélt, hogy a Szakképzés 4.0 lehetővé tette, hogy hazánkban magas színvonalú szakemberképzés valósuljon meg. – A stratégia alapja három pilléren nyugszik: fontos, hogy a diákok vonzó környezetben, naprakész tudással rendelkező oktatóktól tanuljanak és számukra karrierlehetőséget jelentsen a szakképzés. A vonzó környezet akkor tud megvalósulni, ha megfelelő az infrastruktúránk, tanulóink jó minőségű, korszerűen felszerelt tanműhelyekben sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait. A Delta eszközei ezen cél elérését támogatják – szögezte le a kancellár.

Ezen ambícióval áll összhangban a vállalat által adományozott számítástechnikai eszközpark.

HBN

Ezek is érdekelhetik