iskolai verseny

2021.11.16. 16:28

Debrecenben rendezik a 4 for Europe regionális döntőjét

Idén kilencedik alkalommal rendezi meg középiskolás diákok számára az országos 4 for Europe című európai uniós témájú vetélkedőt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Fotó: Illusztráció / Shutterstuck

Az első forduló az online térben zajlott októberben országosan 253 csapat jelentkezésével, és az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt, amelyeket a verseny weboldalán oldhattak meg a csapatok – olvasható a verseny szervezőinek közleményében.

A 253 csapatból régiónként 10-10 csapat juthatott a második fordulóba, azaz a regionális döntőbe, melyekre november 18-án csütörtökön kerül sor 7 helyszínen (Nyugat-Dunántúl: Győr, Közép-Dunántúl: Székesfehérvár, Dél-Dunántúl: Szekszárd, Közép-Magyarország: Budapest, Észak-Magyarország: Mátraverebély, Észak-Alföld: Debrecen, Dél-Alföld: Szeged). Ebben a fordulóban tudásalapú, illetve kreatív feladatokat is meg kell majd oldani a diákoknak.

A regionális döntőkön első helyezett csapatok budapesti egynapos osztálykirándulásokat nyernek az egész osztályuk számára az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében. A regionális döntőkbe bejutott csapatok felkészítő tanárai közül 30-an pedig brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt 2022 első felében, amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését lehetővé teszi.

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább. A döntő Kecskeméten kerül megrendezésre 2021. december 9-én.

Az országos döntő első helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanáraik egy négynapos szlovéniai kirándulásban részesülnek az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2022. április 6-10. között.

Az észak-alföldi regionális döntőre a debreceni Megyeháza Árpád Termében kerül sor és az alábbi csapatok versenyeznek majd:

Debrecen

Fazekas Mihály Gimnázium – Csajszi-pajtik

Fazekas Mihály Gimnázium – Sajtos Pogácsák

Hajdúböszörmény

Bocskai István Gimnázium – BIG Girls

Jászapáti

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma – Szuper négyes

Kisvárda

Bessenyei György Gimnázium és Kollégium – Horizont quartett

Mezőtúr

Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium – Tigrisek

Nyíregyháza

Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikuma és Kollégiuma – Euro-haZay

Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium – Europe Trekker

Szolnok

Varga Kata Gimnázium – Direct Line to Brussels

Varga Kata Gimnázium – V4-ek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában