Programkavalkád

2021.10.05. 10:42

Szekerekkel vonultak fel

Rendhagyó módon, de hagyományát követve tartotta meg szüreti mulatságát Hajdúsámson a piactéren.

A köszöntők, valamint a műsorok után az önkormányzat ezen a napon adta át az okleveleket a Legszebb Konyhakertek című országos, illetve a Virágos Udvar, Rendezett Ház elnevezésű helyi programok nevezőinek. – Nagy öröm számunkra: nemhogy apadt volna, hanem gyarapodott a számuk a kertművelőknek. Összesen 55, szebbnél szebb portával találkozhattunk a szemlék alkalmával. A Legszebb Konyhakertek versenyében országos elismerést kaptunk Szilágyi István és családja gyönyörű, rendezett, gazdag kertjének köszönhetően – hangsúlyozta köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester.

Példát mutatva

A rendezvényen Tasó László országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki: nagyszerű közössége van Hajdúsámsonnak, jó példát mutatnak a programokkal. A szüreti mulatozást színesítette a testvérváros, Csíkszentdomokos Tenyeres Talpas néptánc­csoportja – akik igaz magyar táncukat adták elő –, de különleges program volt a lovas szekeres felvonulás is.

Délután a gyerekeknek is kedveskedtek a szervezők az Egyszervolt Mesezenekarral, valamint díjmentes programokkal. Az intézmények dolgozóinak Jerusalema-tánckihívását most élőben is láthatták az érdeklődők. Az est zárásaképpen a jó hangulatot fokozta a helyi tehetség, Sós Fecó és a nagyváradi Mohácsi Brigi éneklése.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában