Egyedülálló kezdeményezés

2021.09.29. 11:09

Menő helyet hoztak létre a kreatív fiataloknak Debrecenben

Lehetőséget kínál az új közösségi tér szakmai fejlődésre és inspirálódásra.

Egyedülálló kezdeményezésként hozott létre fiataloknak közösségi teret Debrecen belvárosában a Telekom; a KraftLab infrastruktúrát biztosít azoknak, akiknek megvalósítandó ötleteik vannak. A többek közt robotika, podcast vagy videoszobát tartalmazó helyet szerdán adták át. – Amikor másfél éve átállás történt a digitális oktatásra, nagyon sok egyetemista szeretett volna segíteni a közoktatásban lévő diákoknak, tanároknak, rengeteg projektet indítottunk ennek érdekében. Pályaorientációs projektötletünk is volt, ezzel kapcsolódtunk be a Kraft programba, a cég pedig szakmailag és marketingstratégiával támogatta a csapatunkat, és mostanra száznál is több egyetemi szakot mutattunk be a középiskolásoknak az azokban tanuló hallgatók közreműködésével – idézte fel Molnár Janka Sára.

– Nem kell kész projekttel rendelkeznie annak, aki a Kraft programban részt szeretne venni, elég ha lelkes, tettre kész, ég benne a tűz valamely ötlete iránt és nagyszerű mentorokat szeretne kapni az útján. A Kraft ezt a nagyon menő új épületet is jelenti, amit most adunk át.

„Itt olyan eszközökhöz, infrastruktúrához lehet teljesen ingyen hozzáférni egyetemistaként, amiket bérelni igen nehéz lenne, és általuk nem csak az emberek tudnak szakmailag fejlődni, de a projektjeik is egyre profibbá válhatnak.”

Ez hatalmas lehetőség, itt mód van kísérletezni, próbálkozni, bukni és azáltal tanulni úgy, hogy a fiatalok nem kockáztatják a saját kevés pénzüket – magyarázta Molnár Janka Sára.

– Cégünk fontos ügye, hogy ráirányítsuk a fókuszt a fiatalokra, teret adjunk nekik, helyzetbe hozzuk őket. A Kraft program eleme, hogy fiatalokkal közösen hozunk létre valamit azért, hogy hatással tudjanak lenni a saját életükre, a környezetükre és társadalmi szinten is – hangsúlyozta Barna Péter szegmens kommunikációs vezető. – Van inkubációs programunk, ahova ötleteket várunk és ezeket mentoráljuk; működik virtuális és személyes közösség, és olyan projekteken is dolgozunk együtt, amik a cég szempontjából is fontosak – részletezte.

– A KraftLab egy egyedülálló kezdeményezés, amit először Debrecenben, ebben a szuper és sok lehetőséget tartogató városban valósítunk meg. Bízunk abban, hogy központi hely tud lenni, megtelik élettel és régiós szinten is fontos szerepet tölt majd. Tervezzük, hogy az ország más részén is megvalósítunk hasonló lehetőségeket – mondta.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában