Immár a múlté a tátongó gödör

2021.09.23. 14:54

Hamarosan aszfaltburkolatot kaphat az új gyalog- és kerékpárút-felület a Balmazújvárosi úton

Jó hír a Balmazújvárosi úton járóknak: a kivitelező a jelek szerint nemsokára végez a körforgalom és a Kishatár utca torkolata közötti gyalog- és kerékpárútszakasz újjáépítésével.

Fotó: Fábián György

Szerdai ottjártunkkor tapasztalhattuk: hamarosan aszfaltburkolatot kaphat a szóban forgó, helyreállított útfelület.

Fotó: Fábián György

Szeptember elején arról számoltunk be: az említett szakaszt a környéken zajló munkálatokhoz kapcsolódóan elbontották, s az út így több héten, hónapon keresztül használhatatlan volt – ahogy arra olvasóink is felhívták a figyelmet a Hajdú Online " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. Az eset hátterét kutatva megtudtuk: a Kishatár utcai vasúti átjáró környezetében a 108. számú vasútvonal fejlesztésének részeként végeznek korszerűsítési munkákat. Ehhez kapcsolódóan a NIF Zrt. beruházásában a Balmazújvárosi út mellett, az említett körforgalmi csomópont és a Kishatár utca közötti szakasz egy részén felújítják a kerékpárutat. A kivitelező akkori információi szerint közműkiváltási munkák zajlottak az érintett területen, s a burkolat átépítését csak azok elkészülte után lehet elvégezni.

A munkálatok befejezését az időjárástól függően legkésőbb szeptember végére ígérték.

A helyszínen szerdán látottak alapján ez minden bizonnyal teljesülhet.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában