gerincvezeték épül

2021.09.16. 15:12

Fontos fejlesztés a Cinege utcában

Október közepére elkészül az ivóvíz-gerincvezeték bekötése.

Fotó: Kiss Annamarie

Korábban már elkészült a csapadékvíz elvezetése, hamarosan pedig már az új gerincvezetékre csatlakozhatnak rá a Cinege utcai lakosok. A fejlesztésre kicsivel több mint kilencmillió forintot fordít a város. A részletekről csütörtökön, a helyszínen tájékoztatták a sajtó képviselőit.

– A Gördülő Fejlesztési Terv részeként valósul meg a beruházás, ilyen célokra százmillió forintot fordít a város ebben az évben – árulta el Pósán László országgyűlési képviselő. Mint ismertette, a vízi közművek fejlesztéseinek tervére és azok felülvizsgálatára vonatkozó törvénynek megfelelően haladnak ezekkel a beruházásokkal a városban. Hozzátette, az itt élők komfortérzetét fogja javítani, hogy egy hónap múlva már rendes ivóvizet vehetnek magukhoz otthonaikban.

A honatya hangsúlyozta:

elsőként a közműfejlesztéseket oldják meg, hogy a későbbiekben, amikor már szilárd útburkolatot kap az utca, ezek kiépítése miatt már ne kelljen azt felbontani.

A csapadékvíz-elvezetést itt már korábban megoldották.

– Fontos állomáshoz érkeztünk a kertségi területek fejlesztésének folyamatában. Megszűnik a belvíz, és a lakosoknak sem kell fúrt kútból az ivóvizet beszerezniük – emelte ki Komolay Szabolcs. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, a környező utcákban már elkészült az ivóvízhálózat kiépítése. – A Cinege utcában 380 méter hosszan fektetnek le ivóvíz-gerincvezetéket, erre a város 9,1 millió forintot fordít saját forrásból. A kivitelezés szeptember 10-én indult, és október 15-ig tart – ismertette a részleteket. Hozzátette, még ebben az évben elkészül az Őzbak utca ivóvízvezeték-hálózatának kialakítása is.

A lakosokat arra kéri, még az építési munkálatok ideje alatt vegyék fel a kapcsolatot a kivitelezővel, kérjék azokat a bekötéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a háztartásokba bekerülhessen az ivóvíz.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában