igény lenne rá

2021.09.14. 08:31

Egyelőre nem tudni, mikor lesz újra készpénzfelvételi lehetőség a Bocskaikertben

Egy ideje már nem elérhető a szolgáltatás a településen élők számára. A korábbi pénzintézet kirendeltségét és a készpénzkiadó automatáját is felszámolta, az addig használt ingatlanát értékesítette.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

– Mikor a kirendeltségüket létesítették, 1200-1500 körüli volt a lakosságunk száma, amely folyamatosan növekszik. Jelenleg körülbelül 4 ezer lakosunk van – árulta el megkeresésünkre Szőllős Sándor polgármester. – Érthetetlen számunkra, hogy egy pénzintézetnek miért nem éri meg fenntartani egy pénzkiadó automatát egy fiatal, dinamikusan fejlődő településen.

Az önkormányzat felajánlott ingyenes használatra egy részt a piac területéből az ATM áthelyezésére, vagy egy új kialakítására. Központi hely, parkolók, biztonsági kamerák kialakítva, de mégsem fogadták el az intézet döntéshozói. A településvezető hangsúlyozta, ilyen automata kialakítása és üzemeltetése nem tartozik az önkormányzati feladatellátáshoz, de a lakosság érdekében igyekeznek minél előbb megoldást találni. – Felvettük a kapcsolatot több pénzintézettel, illetve pénzkiadó automaták üzemeltetésével foglalkozó cégekkel is. Egyelőre próbálkozásaink nem vezettek eredményre, nem minden feltételnek tudunk eleget tenni.

Mint kifejtette, a pénzintézetek csak abban az esetben hajlandóak ATM telepítésére, ha a felmerülő költségeket – mint például telepítés, üzemeltetés, karbantartás – az önkormányzat felvállalja.

– Ezektől a feltételektől csak abban az esetben tekintenek el, ha az általuk meghatározott tranzakciós darabszám minden hónapban teljesül. A település lakosságának számát tekintve ez irreális – hangsúlyozta.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában