finom

2021.09.16. 12:08

A Megyei Ízek Találkozójának második helyszíne Nádudvar volt

A négyállomásos rendezvénysorozat ezúttal a Jókai Sportcentrumban várta a megyei és a helyi önkormányzat meghívott vendégeit csütörtök délelőtt.

Fotó: Marján László

Pajna Zoltán megyei közgyűlési elnök és Maczik Erika polgármester megnyitóját követően a nádudvari portékák mellett a szakmai érdeklődők megtekinthették, kóstolhatták a környező települések, többek közt Hajdúszoboszló, Kaba, Báránd, Tetétlen, Balmazújváros, Derecske lokális étkeit is.

Fotó: Marján László

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat célul tűzte ki a megyében előállított helyi és kézműves termékek népszerűsítését, azok helyiekkel való megismertetését.

A kézműves termelők, gazdálkodók, illetve az éttermek, vendéglátóhelyek és szállodák képviselői között kialakult diskurzus jó alapot szolgáltathat arra, hogy az itt megjelent termékek (legyen az méz, gyümölcs aszalvány, savanyúság, száraztészta, tanyasi tojás, grillázs édesség, chili- és paprikakrém, frissen préselt gyümölcslé, lekvárok vagy péksütemények) felkerülhessenek a vendéglátóhelyek közreműködésével a környékünkre látogató turisták asztalára.

Fotó: Marján László

Marján László

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megyei-izek-talalkozojan-a-helyi-termekek-nepszerusiteset-tuztek-ki-celul-5641193/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában