Vihar

2021.07.16. 13:34

Több tucat helyről kapott kárbejelentést a debreceni önkormányzat

Jéggel és erős széllel érkező vihar sújtotta csütörtökön az esti órákban Debrecen belvárosát, valamint nyugati területeit.

Fotó: Kiss Annamarie

Csaknem negyven helyszínről kapott lakossági bejelentést a vihar okozta károkkal kapcsolatban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Többek között a Tócóskert több utcája, a Dózsa-Füredi csomópont, a Mester utca, a Thomas Mann utca, a Petőfi tér és a Piac utca is érintett volt.

Lakossági jelzések, illetve a DKV Zrt. értesítései alapján az önkormányzat munkatársai több helyszínen szerveztek meg azonnali intézkedéseket.

A jégverés és a heves széllökések jelentős mennyiségű növényi hulladékot – faleveleket, ágakat – juttattak a víznyelőkbe, így ezeken a helyszíneken gyakran összegyülemlett a csapadékvíz. Az esti óráktól kezdve három csatornatisztító gép jelenleg is végzi ezen dugulások felszámolását. Reggel hat órától a DEKERT Nonprofit Kft. negyvenkét munkatársa is segíti a főbb gyűjtőutak, lakótelepek, kertvárosi területek tisztítását, míg a belvárosban ötven fő bevonásával, a Nagyerdőn pedig tizenöt fő koordinálásával zajlanak a munkálatok – közölte portálunkkal a debreceni önkormányzat sajtóreferense.

A katasztrófavédelem egységei több helyszínre is kivonultak a vihart követően. Ágleszakadások és egyéb károk elhárítását végezték, megszüntették a balesetveszélyes helyzeteket. Ezekről a helyszínekről a DEKERT Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan szállítják el a levágott ágakat.

A helyreállítási munkálatokat az önkormányzat a hétvége folyamán is folyamatosan végzi, kérik a debreceniek együttműködését és türelmét!

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szetverte-a-jeg-debrecent-allovizet-hagyott-maga-utan-a-vihar-a-kozlekedes-es-tobb-szolgaltatas-is-leallt-5462957/

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/pusztito-jeg-csapott-le-a-semmibol-5464268/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/brutalis-mennyisegu-jeg-szakadt-debrecenre-5462771/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában