fotókkal

2021.07.30. 17:25

Több száz munka érkezett az Életmese-pályázatra, pénteken osztották ki a díjakat

Közös kötetben jelentek meg a zsűri által kiválasztott történetek.

Fotó: Kiss Annamarie

A Kárpát-medencei Életmese-pályázat 2020-as és 2021-es valamennyi díjazottja pénteken a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Oratóriumban vehette át a kitüntetéseket és okleveleket. Idén is több országból regisztráltak, közel félezer pályamunka érkezett a kiíró debreceni Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületéhez. Az ünnepélyes átadón Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke kiemelte, a nagy hagyományokkal rendelkező pályázat népszerűségét a koronavírus-járvány hatásai sem befolyásolták. A jelentkezők családi történetekkel, szülőktől, nagy- és dédszülőktől hallott „életmesékkel” nevezhettek a versenybe. – Jó volt látni és olvasni, hogy mennyi szülőnek, nagyszülőnek volt energiája, figyelme és ambíciója a pályázatunkra. Az idei évben valamennyivel kevesebb iskola által koordinált munkát kaptunk – ezt betudhatjuk az online tanítás mellékhatásaként – szögezte le.

Felemelő gondolatok

– Szép számmal érkeztek írások, a jelentkezők között voltak egészen fiatalok, de akadtak szépkorúak is, aminek különösképp örültünk. A munkák egy része a koronavírus-járvány alatt készült, ami mindannyiunk számára embert próbáló időszak volt. Szerzőink a műveikben olyan örök értékekről fogalmaztak meg történeteket és gondolatokat, mint a hűség, az összefogás, a család és a hazaszeretet. Voltaképpen egyfajta útmutatók születtek ahhoz, hogy a nemzet, az egyén miképpen lehet úrrá a legkilátástalanabb helyzeteken is. Felemelő gondolatok, érzések és követendő példák lehetnek ezek a járvány sújtotta világunkban is. Hisszük, hogy a most átnyújtott „életmesék” nem csupán olvasmányok lesznek a figyelmes érdeklődők számára, hanem egyfajta lelki, erkölcsi támaszok, illetve segítséget tudnak majd nyújtani a hétköznapokban való eligazodáshoz – hangsúlyozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában