Közgyűlés

2021.07.08. 08:16

Hasznosításba ad és cserél is ingatlant a debreceni önkormányzat

Egy üresen álló ingatlant egyházi célokra adnak át.

Mindkét előterjesztést megszavazták (képünk egy korábbi közgyűlésen készült) | Illusztráció: Napló-Archív

Fotó: Molnár Péter

Ingatlanügyekről is döntöttek a képviselők a debreceni közgyűlés legutóbbi ülésén. A cívisváros önkormányzata négy különböző helyrajzi számon szereplő, úgynevezett „Józsai legelő” területeit adja át termőföldcsereként az egyetemnek, az pedig három ingatlant ad a városnak Pallagon, illetve a Vezér utca térségében. A csere az egyetem felsőoktatási feladatainak elősegítését szolgálja. Az ingatlanok értéke mindkét részről körülbelül 270 millió forint. Egy további tranzakcióra is szükség van, mert a józsai legelő ingatlanai közé be­ékelődik egy olyan terület, mely nem termőföldként van nyilvántartva, ezért a termőföldcserében nem vehet részt; a tervek szerint az önkormányzat nettó 22 millió forintért eladja azt az államnak.

Mindkét előterjesztést megszavazták (képünk egy korábbi közgyűlésen készült) | Illusztráció: Napló-Archív

A Debrecen-Dombostanya, Tank utca 92. szám alatti ingatlant a gyermeklétszám csökkenése miatt korábban elvonták a Mesekert Óvoda vagyonkezeléséből. A Tiszántúli Református Egyházkerület azzal a kérelemmel fordult a városhoz, hogy a volt óvodaépületet a Debrecen-Csapókerti Református Egyházközség szívesen használná missziói célokra. A kerületi cigánymisszió is örömmel igénybe venné az épületet alkalmaik megtartása céljából, így annak kihasználtsága folyamatos lenne. A közgyűlés döntése nyomán az ingatlant az önkormányzat ingyenes hasznosításba adja az egyházkerület részére határozatlan időtartamra azzal a feltétellel, hogy a hasznosítás ideje alatt az ingatlan fenntartásával kapcsolatos valamennyi fizetési kötelezettség az egyházkerületet terheli.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában