Falunap is lesz

2021.07.15. 14:38

Fejlődik a kis falu

A Sárrét kis településén százhetvenketten élnek. Napjainkban a kis falu lakóit az alföldi települések lakóihoz hasonlóan a júliusi kánikula, az éltető eső hiánya foglalkoztatja. A falu éli mindennapi életét. A templom közeli játszóterük felújítása jól halad, ahol lecserélődnek a játszótéri játékok, illetve időjárási viszontagságok miatt tönkrement színpad és lelátó is teljesen újjá épül.

Sikeresek pályázataik, falunapra is készülnek

Mint Balku Tamás polgármester megfogalmazta, korábbi három pályázatuk megvalósítása mellett jelenleg az utak fejlesztését tartják a faluban a legfontosabbnak. Ezért célirányosan csak útfejlesztéssel kapcsolatos pályázatot adtak be. Szerencsére sikeresen, hiszen a Magyar Falu pályázat jóvoltából megújulhat Dancsháza legforgalmasabb, de legrosszabb állapotú utcája, az Ady Endre út. Most külterületi út pályázat beadására készülnek.

A polgármester szerint áldás a kis településeknek a Magyar Falu pályázati rendszere. Önerő nélkül pályázhatnak, előre utalással jutnak forráshoz. A polgármester örömmel közölte, hogy a falu Képviselő testülete a koronavírus járvány elmúltával augusztus 20-ra hazahívja egykori lakóit, az elszármazott találkozójára. Másnap színes, program gazdag falunapot tartanak, a most megújuló szabadidő központban.

Fotó: Péter Imre

A savanyító üzem alapanyagait termelik

A határban a júliusi forróságban az önkormányzat kéthektáros földjén a különböző paprikafajtákat öntözi és gyomirtást végez a falu tizenöt közmunkása. A szépen rendben tartott területen kétezer méteres kordonos uborka ültetvényt is gondoznak. Mint a polgármester elmondta, ezen a területen termelik meg a savanyító üzemük alapanyagát A keresett uborka, vegyes vágott, különböző paprikafajták savanyítása mellett az idén káposzta savanyításával is próbálkoznak, a téli cékla tartósítása mellett. Balku Tamás szerint közmunkásaik megbízhatóan dolgoznak, összetartó csapatukba még a szomszédos településekről is jelentkeznek dolgozni.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában