együtt ünnepeltek

2021.07.27. 20:04

Egyéves lett a vénkerti közösségi kert

Összesen már huszonnyolc kertművelő gondozta.

Egy éve adták át Debrecen első közösségi kertjét a Vénkertben, a Sinai Miklós utcai parkban, az évfordulót kedd délután ünnepelték meg. A családias rendezvényre kicsik és nagyok egyaránt érkeztek, a kertművelők és családtagjaik együtt idézték fel az elmúlt egy év emlékeit. Az eseményen részt vett Barcsa Lajos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője, aki elmondta, nagyon örül annak, hogy a közösségi kert az elmúlt esztendőben megvalósulhatott.

„Pozitív visszajelzések érkeznek, mindenki látja, a veteményesnek igazi közösségépítő szerepe van: az emberek itt nemcsak saját parcellájukat művelhetik, hanem lehetőségük van találkozni, beszélgetni”

– fogalmazott. – Mindemellett egészséges ételekhez jutnak, nem kell a boltokban megvásárolniuk a kevésbé egészséges, művibb jellegű zöldségeket, arról nem is beszélve, hogy a környezetünkért is teszünk – fűzte hozzá, majd megjegyezte: a jövőben szeretnének hasonló beruházásokat megvalósítani a város egyéb területein.

Zökkenőmentes munka

Nagy Gyuláné Erzsébet kertkoordinátor megjegyezte, szívből örül annak, hogy kiveheti részét a munkából, és huszonnyolc kertművelővel együtt dolgozhat – ez számára megtiszteltetés. – Nem mindig zökkenőmentes a munka, azonban mindent megoldunk, ezért is olyan jó érzés most együtt ünnepelni – hangsúlyozta.

Nagyné Pálfi Zsuzsa környezetgazdálkodási agrármérnök, a zöld munkacsoport tagja az ünnepségen elmondta, a vénkerti közösségi kert kitűnő helyszín arra, hogy a közelben élők találkozzanak egymással. – Az internetnek hála a távolból is tudjuk tartani a kapcsolatot egymással, de az korántsem olyan, mint személyesen beszélgetni. Szívmelengető érzés, hogy ennyien összegyűltünk, ebből is látszik, az embereknek mennyire hiányzott a társasági élet – jelentette ki.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában