költséges terápiára lenne szükség

2021.07.12. 15:55

Agresszív betegséggel diagnosztizálták a debreceni kislányt

A szülei nem adják fel. Ön is segíthet Reginának.

Súlyos teher nehezedik a debreceni Csapó családra: nem sokkal azt követően, hogy Krisztina hirtelen elveszítette az édesapját, a közelmúltban kislányát is súlyos betegséggel diagnosztizálták.

A hétéves Regina idén tavasszal hányásos víruson esett át, amiből – legalábbis úgy tűnt – egyensúlyzavar maradt vissza. Miután neurológus is megnézte a gyereket, a további képalkotó vizsgálatoknak (MR, CT) nem látták értelmét a kórházban, így hazaengedték. Nem sokkal ezt követően Krisztina két kislánya szemtanúja volt a nagypapa halálának, akit Krisztina próbált újraéleszteni – sajnos sikertelenül. Reginát sokkolta a nagypapa elvesztése, és furcsa tünetek jelentkeztek nála: teljes jobboldali gyengülés, egyensúlyzavar, nehezedő járás, nyálcsorgás, a beszéde is lelassult. A házi gyermekorvos agyvérzés gyanújával azonnal a sürgősségire utalta.

Fotók: a család archívuma

A diagnózis: gyógyíthatatlan, agresszív agydaganat, amit rossz elhelyezkedése miatt (agytörzsi glioblastoma multiforme) nem lehet operálni. A szülők külföldön hozzáférhető, célzott protonterápiás sugárkezelésre nyújtottak be kérelmet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, amit elutasítottak.

Regina május végén elkezdte a sugárkezeléssel párhuzamosan a kemoterápiát – kapszula formájában. Június 28-án kapta az utolsó – huszonhatodik – sugárkezelést. A család nem adja fel: egy igen költséges, kölni immun-onkológiai terápiára szeretnének eljutni. Aki teheti, hozzájárulhat Regina jövőbeli kezelési költségeihez.

CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában