fotókkal

2021.06.29. 13:59

Medencében, stílusosan zárták a nehéz tanévet a cívisváros végzősei

Papp László polgármester köszöntötte a tanintézményeket elhagyó nebulókat.

Fotó: Kiss Annamarie

A kánikula beköszöntével a hűsölni vágyók száma is növekedésnek indult. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok egyaránt nagy létszámmal képviseltették magukat az Aquaticum Debrecen Strandon, ahol – az önkormányzat jóvoltából – a középiskolák elballagó diákjai ingyen fürdőzhettek. A napozó, lubickoló tinédzserek kiegészítő programokon is részt vehettek a keddi esemény alkalmával.

A ballagókért

Kristálytiszta, hideg víz, hűsítő árnyék és rengeteg labdázó, üdülő fiatal. Ez a látvány köszöntötte Papp László polgármestert azon a keddi sajtóeseményen, melyet a ballagó diákok tiszteletére szervezett az önkormányzat. A rendezvényen a polgármester kiemelte, fontos volt, hogy egy leérettségizett debreceni diák se érezze lezáratlannak a tanévet. – A kényszer szülte ezt a helyzetet, egy nagyon nehéz év volt a 2019-20-as, és az idei tanév is. Ezért találtuk ki, hogy az iskolai időszak utolsó pillanataiban legalább még egyszer találkozni tudjatok, közösen! Nagyon sok időt töltöttetek ebből az évből iskolán kívül, online oktatással, biztosan hiányoztatok egymásnak – intézte szavait a fiatalsághoz Debrecen polgármestere. – Nem tudom, jelent-e már valamit nektek, hogy debreceni diákok voltatok, de az biztos, hogy évtizedekkel később ennek óriási jelentősége lesz az életetekben.

„Köszöntelek benneteket, befejeztétek a középiskolai tanulmányaitokat, legyetek sikeresek, Debrecen mindig visszavár benneteket, bárhová sodorjon az élet”

– hangsúlyozta Papp László.

Fotó: Kiss Annamarie

Gondtalan diákság

A több tucat medencéző fiatal labdázva, akrobatikus ugrásokat bemutatva múlatta az időt a nagy hőségben. Csikos Gabriella, a DSZC Vegyipari Technikumában végzett, és gyógyszerésznek jelentkezik az egyetemre. – Megkönnyebbültem a vizsgák után. Végre pihenhetünk, lazulhatunk a nyári szünet ideje alatt. Nagyon örülök, hogy az elmúlt év sok elmaradt rendezvénye után, ezt sikerült megtartani, remek ötletnek tartom – mondta lapunknak a fiatal lány.

Ványi Csongor a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium elballagó diákja ötéves képzés után érettségizett. Mint mondta, a nyáron a pihenés mellett dolgozni is fog, a keddi, medencézős napot azonban csak a gondtalan kikapcsolódásnak szerette volna szentelni. Mindezt bizonyítandó, a polgármestert is rábírta egy koccintásra. – Ez egy remek kezdeményezés a város részéről, többen is kapva-kaptunk az alkalmon az osztálytársaimmal. Polgármester úr pedig rendkívül szimpatikus volt. Úgy gondoltam, ha már beszédet mond, koccintsunk az egészségére! Beszéltünk pár szót, megkérdezte hol végeztem, hova megyek tovább, és sok sikert kívánt a folytatáshoz – emelte ki a nemrég végzett srác.

PSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában