Olvasói levél

2021.06.05. 18:41

Gréderezik a Csárda utcát

Ütemezetten, évről évre javítják a városlakók életminőségét.

20210526 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Csárda út illusztrációja.

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

„A Csárda utca aszfaltozását többször megígérte az önkormányzat, de máig nem történt meg” – tette szóvá a Naplónak egy Biczó-kerti olvasónk. Panaszosunk felidézte azt is, hogy nemrégiben őt a mentő kétszer is elvitte, és már nem saját magát, hanem a gépkocsivezetőt és a mentőautót féltette, hogy nehogy valami bajuk essen a járhatatlan úton.

Fotó: Kiss Annamarie

Sorait a Napló továbbította a debreceni polgármesteri hivatalnak arról érdeklődve, hogy van-e lehetőség a helyzet rendezésére. Válaszában a hivatal a fentiek kapcsán rámutatott: „A Csárda utca út- és hozzá kapcsolódó közműépítését önkormányzatunk évről évre ütemezetten végzi. Az utca az elmúlt évek során több mint 350 méter hosszon kapott aszfaltburkolatot. A Debrecen közigazgatási területén található burkolatlan földutak szilárd burkolattal történő ellátása évek óta kiemelt feladatunk. A rendelkezésünkre álló források azonban sajnos nem teszik lehetővé, hogy egyszerre mindenhol orvosoljuk a fennálló problémákat, de ütemezetten, évről évre igyekszünk javítani a városlakók életminőségét.”

Konkrétan a Csárda utca kapcsán az önkormányzat válaszlevele azt is hangsúlyozta, hogy a szilárd burkolattal való ellátásának következő tervezett üteme mintegy 600 métert foglal magába, s ez a beruházás tervekkel és engedélyekkel rendelkezik. Ennek megvalósulásáig a föld­utak karbantartását a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya folyamatosan és ütemezetten végzi.

Megtudtuk azt is, hogy legutóbb idén áprilisban történt a Csárda utcában gréderezés, és ilyen munka a nyáron ismét várható.

Vass Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában