Oktatás

2021.06.14. 11:27

Diák és tanár is nyer a fejlesztő foglalkozásokon

A régió pénzügyi tudatosság központjává vált a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum.

Forrás: Debreceni Szakképzési Centrum

Interaktív foglalkozásokon ismerkedhetnek a régió általános és középiskolás diákjai a pénzügyi ismeretek alapjaival a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban átadott Pénziránytű tanteremben. Az országos program bázisiskolájaként az intézmény 1,5 millió forintot kapott ennek kialakítására. A Debreceni Szakképzési Centrum közleménye szerint a Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben indította útjára a bázisiskola programot, melynek keretében országszerte hat iskolában, köztük a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumban kezdődhettek meg 2021 tavaszától a modern, 21. századi követelményeknek megfelelő, a diákok pénzügyi tudatosságát fejlesztő foglalkozások.

Az iskola 2008 óta ápolja a kapcsolatot az alapítvánnyal. Kiugró változás a Pénz7 elindulásával következett be iskolánkban, hiszen előadásokat, interaktív foglalkozásokat, koncerteket szerveztünk az alapítvány részvételével és támogatásával.

A cél minden esetben a tudatos pénzhasználat elmélyítése volt a diákok körében.

Fotó: Debreceni Szakképzési Centrum

Terminált bocsátottak az iskola rendelkezésére, amellyel a készpénzkímélő fizetést tudják szorgalmazni, digitális nyári akadémián vehettek részt az oktatók, rendszeresen látogatják a továbbképzési alkalmakat és a mindennapokban is használják az alapítvány tankönyveit.

A 2020/2021. tanévben sikeresen pályázott az iskola a Pénziránytű Bázisiskola cím elnyerésére, így a régió pénzügyi tudatosság központjává válhatott. A pályázaton nyert támogatásból hozták létre a Pénziránytű tantermet, ahol az alapítvány által felkészített pedagógusok tartanak interaktív, élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott, korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozásokat a régió általános- és középiskolás diákcsoportjai számára a pénzügyi tervezés és a korszerű pénzkezelés témaköreiben.

A program nem csak a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztését célozza, hanem a tanárok szakmai és módszertani felkészítését is feladatának tartja.

A tantermekben ezért lehetősége lesz a régió általános- és középiskolában tanító pedagógusainak, hogy ingyenesen részt vegyenek a Pénziránytű Alapítvány akkreditált, „Új lehetőségek az iskolai pénzügyi nevelésben” c. tanártovábbképzésén. A 40 órás képzés elérhetővé teszi azokat az ismereteket, melyek a gazdasági-pénzügyi nevelés alapjait képezik, és bemutatják azokat az eszközöket, digitális fejlesztéseket, módszereket, amelyek segítik a különböző korosztályú diákok iskolai keretek között megvalósítható pénzügyi nevelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában