fotókkal

2021.05.29. 16:55

Virágszigeteket varázsoltak a debreceni panelrengetegbe

A Fényes udvari lakótelep három lépcsőháza előtt és mögött fekvő 12 ágyást ültetett tele virágokkal a helyi lakóközösség szombaton délelőtt.

Fotó: Fehér Istvánné-archív

Fehér Istvánné házfelügyelő a Napló érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy dr. Pósán László országgyűlési képviselőtől és dr. Nagy Sándor önkormányzati képviselőtől összesen 1500 tő növényt kaptak. Ezek egy részével az ott élők az otthonaikat díszítik, míg a java, csaknem 1300 virág a lakóházuk kiskertjeibe került. A Víztorony utca felőli, valamint a belső játszótérnél kialakított parkokba ennek köszönhetően egyebek mellett több száz begóniát, petúniát, valamint büdöskét és kakastaréjt is ültetett az ott lakó, mintegy húsz felnőtt és gyerek.

Az akció előzményeihez tartozik, hogy a politikusok korábban már meglátogatták a Fényes udvari területeket, megdicsérték, amiért szépen rendben vannak, és megígérték, hogy amennyiben lesz rá lehetőség, külön is kapnak virágokat. Ez pénteken délután, a Benedek-iskolai virágosztás előtt meg is történt, és személyesen szállították ki nekik a kerti virágokat.

A Fényes udvari közösség és Fehér Istvánné legutóbb húsvétkor és karácsonykor mutatta meg, hogy milyen ötletes és kreatív módon díszítik föl a parkjaikat. A kiskertjeikben ugyanis nemcsak növények pompáznak, hanem kisebb-nagyobb figurák is. Ezeket a dekorációkat ezúttal is meghagyták, így a szombaton földbe került sok friss virág között a gombák, állatkák és más mesehősök is megcsodálhatók a Fényes udvar 1–3. számot övező ágyásokban.

VA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában