Kék hírek

2024.06.11. 08:18

Szörnyű baleset után hősies életmentés Nyíradonyban

Szabadnapos rendőr segített egy karambol sérültjének, amíg oda nem értek a mentők.

Haon.hu

Szabadidejében éppen Nyíradonyban autózott Tóth Tamás r. főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Debreceni Osztályának munkatársa, amikor egy közlekedési balesetre lett figyelmes. Látta, hogy az egyik autó utasa segítségre szorul, körülötte többen tartózkodtak – számolt be a police.hu.

Szabadnapos rendőr segített egy nyíradonyi balesetnél
Szabadnapos rendőr segített egy nyíradonyi balesetnél
Forrás: illusztráció / MW-archív

Azonnal megállt, a járműhöz rohant, és látta, hogy a jobb első ülésen egy idős nő alatt nagy vértócsa volt az autóban és az aszfalton is.

Megkereste a vérzés helyét, és észrevette, hogy a nő bal lábán, egy térdhajlat feletti, mély nyílt sebből jelentős mennyiségű vér távozik. A korábban a Police Medic képzésen tanultak alapján azonnal direkt nyomást alkalmazott – nyomta a sebet –, melynek hatására elállt a vérzés.

A rendőr közben szólt a helyszínen lévőknek, hogy azonnal értesítsék a mentőket, és hozzanak kötszert, ha tudnak. Majd a kapott géztekerccsel kitömte a sebet, és a direkt nyomást tovább folytatta, egészen a mentősök kiérkezéséig.

A mentősök megállapították, hogy a szabadnapos rendőr helyszíni beavatkozásának köszönhetően maradt a sérült nő életben, ennek hiányában elvérzett volna. A sérültet további ellátásra kórházba szállították.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában