a madarak és fák napja

2021.05.13. 21:00

Minden biciklis zöld pólóba bújt Hajdúnánáson

A karantén utáni időszak első nagy rendezvénye egy kerékpártúra volt.

Az otthoni online tanulás többek között a közösségek életének sem tett jót. Az iskolákban az élet visszatértével ezek újraélesztése is feladat a tanulás, az év végi hajrá és a lemaradások behozatala mellett. Jó alkalom volt erre a madarak és fák napja, hiszen ezen a napon minden természetbarát tesz valamit a környezete tisztaságáért.

A hajdúnánási Bocskai iskola 4. d osztályosai elsős koruktól kezdve szeretnek kirándulni, túrázni, kerékpározni. Osztályközösségük is ennek a segítségével épült, így most, a járványidőszak miatt a gyerekek kiéheztek egy jó kis közös kerékpározásra. A természet ünnepét így próbálták köszönteni amellett, hogy rajzokat is készítettek kedvenc madaraikról.

A Hajdúdorogot Hajdúnánással összekötő kerékpárút a biztonságos közlekedés legalkalmasabb helyszíne, az odajutásban az iskolarendőrök segítették a gyerekeket. A 14 kilométeres túrát a gyerekek fegyelmezetten és hatalmas lelkesedéssel tették meg balesetmentesen. Természetesen öltözékükkel is a természet szeretetét hirdették, az egyforma láthatósági mellényük alá zöld színű pólóba öltöztek.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában