olvasói levél

2021.05.12. 12:42

Elmaradt az influenzajárvány!

20200403 Budapest Koronavírus-járvány Maszk divat fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors

Fotó: illusztráció / Shutterstock

„Hála istennek!” – mondhatnánk, mert a koronavírus-járvány mellé nem hiányzott volna még egy súlyos betegség. (Én legalábbis nem értesültem a médiából arról, hogy valahol a világon lett volna influenzajárvány.) Szerintem ez több tényezőnek köszönhető. Először is a kötelező maszkviseletnek. (Érdemes lenne télen máskor is maszkkal takarnunk el az arcunkat, hogy elkerüljük a cseppfertőzést!) Másodszor köszönhető a javasolt, komoly higiénés intézkedéseknek (gyakori kézmosás, használati tárgyak fertőtlenítése, távolságtartás és otthon maradás). Harmadszor pedig – úgy tűnik – a különböző vakcinákkal való oltások nagyban hozzájárultak az influenzajárvány elmaradásához. Ezek a védőoltások felkészítik az immunrendszerünket a behatoló vírusok elleni hatékony küzdelemre.

Tehát elmondhatjuk, hogy ezen a télen – szerencsére – „csak” egy járvánnyal, a Covid–19-cel kellett küzdeniük az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek. De ez a hősi küzdelem még nem ért véget, még mindig tart, amiért minden becsületes magyar ember elismeréssel és köszönettel tartozik a vakcinát elegendő mennyiségben beszerző kormánynak és a tömeges oltást lebonyolító egészségügyi dolgozóknak!

Magi Zsolt László, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában