a polgármester tájékoztatott

2021.04.19. 14:24

A járvány ellenére sem állt meg az élet Földesen

Dolgoznak a közmunkások, több fejlesztés is zajlik a bihari településen.

– A település közmunkaprogramjai elkezdődtek március 1-jével. A szükséges eszközök és anyagok beszerzése folyamatosan történik. Sajnos vannak karanténban lévő dolgozók is, így nehezebb szervezni a munkafolyamatokat. De mindhárom program, a mezőgazdasági, a szociális és a helyi is működik – válaszolta a Napló kérdésére Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester.

Jeneiné dr. Egri Izabella adott számot a falu helyzetéről | Fotó: Napló-archív

A folyamatban lévő beruházásaikról a faluvezető elmondta: az óvodai melegítőkonyha beruházásának és az óvodai játszótér kialakításának közbeszerzési eljárása elkezdődött. A Piac utca aszfaltozása április 19-én indult, a munkaterület átadása megtörtént. Elkészült önerőből az Északi sor útalapja és a Deák–Bacsó Béla utca összekötő szakasza. A következő időszak pályázatai is rendben vannak. Így a községháza energetikai, a belvizes problémák megoldására a 3,5 kilométer árok rendbetételére, temetőben urnafal és út építése, járdaépítési, Dózsa György utca aszfaltozási, Sport utca útalapkészítési, Kossuth utca aszfaltozási, Honvéd–Táncsics–Széchenyi utca útépítési, fogorvosi szolgálati lakás felújítási pályázatai.

A helyi civil szervezetek közül heten pályáztak, és az ez évi programjaik megvalósításához az önkormányzat 4,5 millió forint támogatást biztosít.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában