Szavazásértékelés

2021.03.08. 13:57

Ahány ember, annyiféle maszk?

A járvány berobbanása után átmenetileg hiánycikknek számított, ma már kis túlzással élve minden sarkon kaphatunk védőmaszkot.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Életünk részévé vált, rutinosan vágjuk zsebre, mielőtt kilépünk az otthonunkból. Legtöbben egész készleteket halmoztak fel belőle, és régen kitapasztalták, mely fajták a legkényelmesebbek.

A harmadik hullám elérkeztével a magyar kormány újabb szigorításokat vezetett be, amelyek a maszkviselés szabályait is érintik. Eddig csak a zárt terekben és az önkormányzatok által kijelölt közterületeken kellett feltennünk, ám

március 8-tól kezdve a lakott területeken belül valamennyi utcán és közterületen kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Az újabb járványügyi intézkedések nyomán tehát az eddiginél is gyakrabban kell viselnünk a lassan megjelenésünk részévé, egyfajta kiegészítővé váló eszközt. Ennek apropóján a Hajdú Online az elmúlt héten arról kérdezte olvasóit, hogy honnan szerzik be a mindennapok során használatos védőmaszkokat.

A voksok többsége, mintegy 33 százaléka arról árulkodik, hogy sokan élnek a széles választék adta lehetőséggel és bizalommal vásárolnak a legkülönbözőbb üzletekből. Az olvasók 21 százaléka járványügyi szempontból a legbiztosabb módszert választja, és személyes vásárlás helyett inkább webshopokból rendeli meg a védőeszközt. További 20 százalék azt vallja, a gyógyszertári minőségű maszkok használatánál nincs jobb módja a védekezésnek. Holtversenyben (13-13 százalék) harmadik helyen végeztek a kézműves textildarabok kedvelői: a tábor egyik fele saját kézügyességének köszönhetően maga készíti el az védőmaszkokat, míg a többiek előszeretettel élnek a hobbivarrók által kínált termékek megvásárlásával.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-uzzuk-a-maszkdivatot-4548424/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában