képes összeállítás

2021.01.20. 15:01

Ragyogjon fel újra a világ, vissza nekünk a csillogást!

2020 Kiss Annamarie szemével – a Napló fotóriportere a tavalyi kedvenceiből válogatott.

20200817 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Fellépett a Debreceni strandon a Piruett tánc egyesület.

Fotó: Napló-archív

Nincs mese, a koronás abszurd a fotóriporterek szemének tetsző világot is eluralta: az események megcsappantával apadni látszott a fényképtermés. Persze azért maradt nem egy olyan történés az elmúlt esztendőben, amelynek érdemes volt a lencse irányába állnia… – Látványos események híján nehéz volt kiemelkedőt alkotni, mindezek ellenére úgy gondolom, igyekeztünk mindenből kihozni a legjobbat – mondja Kiss Annamarie, aki 2018 decembere óta vitézkedik kamerájával a Napló csapatában.

Végignézve az idei kedvenceit, el lehet mondani: ebben az évben sem tagadta meg önmagát. A tánc finom látványjátéka – ahogy a mozdulat művészete találkozik a pillanat művészetével – csakúgy rabul ejtette Anna célzó tekintetét, ahogyan a világrengető erő is: katonák, rend­őrök, tűzoltók gyakorlatai az óesztendőben ugyancsak gyakran szerepeltek kedvelt és jól sikerült témái között. A kettő között félúton jól megfér a sport: egy-egy szálkás felsőtest vagy épp a vízben csobbanó-robbanó küzdelem képi lenyomatai szintén nem hiányozhatnak fotóriporterünk múlt évi gyűjteményéből. Akadnak persze még ezek mellett is személyes kedvencei Annának, mégpedig az állatvilág, az állatkerti fotók. – Épp emiatt, mivel nagyon közel állnak a szívemhez, nehéz volt kiválasztani az előző esztendő legcukibbját – fűzi hozzá választásához. Nehéz volt, mégis sikerült eldöntenie, melyik állatkertlakó legyen a favorit.

Csodáljuk meg még egyszer a jeles pillanatokat, és kívánjuk, hogy az új év kegyesebb legyen a megismételhetetlent megörökítő alkotókhoz! Ragyogjon régi fényében a világ – lesz, ki megőrzi a csillogást.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában