Jótékonyság

2020.12.07. 13:38

Újabb adományok értek célba Debrecenben

Közeledve az ünnepekhez egyre több jótékonysági akcióra és adományátadásra kap meghívót szerkesztőségünk.

Fotó: Matey István

Hétfő délelőtt a Debreceni Karitatív Testület két helyszínen adott át adományokat a sajtó jelenlétében, azonban naponta több helyen, kamerák nélkül is megjelennek a testület önkéntesei ajándékokkal a kezükben.

Fotó: Matey István

Először az UniFit Fitness & Gym Center felajánlásának köszönhetően csokoládét kaptak a Mesekert Óvoda Jánosi utcai telephelyének óvodásai, a felajánláshoz Szilágyi Edina önkormányzati képviselő édességgel és gyümölccsel járult hozzá, míg a Karitatív Testület kukót hozott a legkisebbeknek. Szilágyi Edina elmondta, örül annak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az UniFit idén is megajándékozza a Mesekert óvodásait. Balogh Tamás, az edzőterem szakmai és operatív igazgatója elmondta, az átadott édességeket sportolóik, vendégeik gyűjtötték össze ebben a nem túl szerencsés időszakban. Közel két hete zárva kell lenniük, így a gyűjtés is megszakadt.

Fotó: Matey István

Az óvoda 73 növendéke nevében Fekete Valéria óvodavezető vette át az ajándékokat, köszönetét fejezte ki, s hangsúlyozta, bár megváltozott a helyzet, de a csillogó szempárok öröme és maga az öröm a régi maradt.

– A gyerekek nem tudják most, milyen helyzetben van a világ, nekik az ünnep az ünnep. A Mikulás-napi ünnepségünket megkoronázza ez a plusz adomány. A Mikulás-nap megszervezése elég nagy fejtörést okozott nekünk, online jött a Télapó, illetve bekopogott az ablakon, az ajtó előtt sejtelmesen elosont, valamint egy rövid videóüzenetben minden gyerekhez szólt egy-egy biztató mondatot – osztotta meg a Naplóval Fekete Valéria.

Játékot kaptak

A Rada Árnyékolás Kft. jóvoltából legót és édességet tartalmazó ajándékcsomagot, valamint tartós élelmiszereket adtak át hátrányos helyzetű gyerekek részére. A 140 ezer forint értékű felajánlásból három család 12 gyermeke részesült. Halápon a Varga család hét gyermeke szintén hétfőn kapta meg a nemüknek és koruknak megfelelő játékot. A családokat a Karitatív Testület tehetséggondozó programja révén választották ki, a halápi családból Varga Bence például a robotikában remekel, de a testvérei sem maradtak ki az ajándékozásból.

Fotó: Molnár Péter

Karácsonyig nagyon sok munka áll még a Debreceni Karitatív Testület előtt, folyamatosan gyűlnek a szeretetdobozba a tartós élelmiszerek, melyek még kiosztásra várnak. – Még körülbelül 800-900 családot fogunk meglátogatni karácsonyig, ami nem kis munka, hiszen szűk három hét van hátra az ünnepig. 33 civil szervezettel dolgozunk együtt, így szét tudjuk osztani a feladatokat – mondta a Naplónak Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke, aki köszönetét fejezte ki az önkéntesek munkájáért, akik szabadidejükben, saját autóikkal segítik a munkájukat. – 500 fő önkéntessel szoktunk számolni, de valójában változó a létszám. Sok szervezet újra és újra megjelenik nálunk, azok az önkénteseink, akiknek egyébként nem ez a profiljuk, ők többet tudnak nekünk segíteni. Mindig megvan az a létszám, ami kell – mondta.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában