a járvány hatása

2020.11.19. 14:08

Nem maradnak segítség nélkül a vállalkozások

Összességében a Vagyonkezelő Zrt. érintett tagvállalatainál jelentős bevételkiesés, 295 millió forintos elmaradás várható.

20200910 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló A Zafír Portálon a Debreceni Vagyonkezelő három tagvállalata, a Debreceni Vízmű, a Debreceni Hőszolgáltató és a Cívis Ház Zrt. ügyfelei intézhetik könnyen és gyorsan ügyeiket. képen: Barcsa Lajos Debrecen alpolgármester, Kocsik-Marossy Virág A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Vezérigazgató

Fotó: Napló-archív

Ahogyan tavasszal, most is jelentős bérleti díj kedvezményt kapnak a Cívis Ház Zrt. üzleti bérlői abban az esetben, ha a kormányzati intézkedések miatt csak korlátozottan vagy egyáltalán nem tudnak működni – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester csütörtökön. Az alpolgármester elmondta a bérlők maximum 90 százalékos bérleti díj kedvezményt kaphatnak, a kiszállítást végző vendéglátóhelyek részére pedig legfeljebb 50 százalékos kedvezmény adható. Barcsa Lajos rámutatott, a kedvezmény csak abban az esetben jár, ha a bérlő vállalja, nem csökkenti a munkavállalói létszámot.

A pandémia miatt bevezetett kormányzati intézkedések a Vagyonkezelő más tagvállalatát is érintik, ezek helyzetéről Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszélt. A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 30 napra bezárta a Hotel Lyciumot, az Aquaticum Termal Hotel azonban nyitva marad. A felszíni, közterületi ingyenes parkolás bevezetése miatt a DV Parking bevételei csökkentek, továbbra is vannak fizetős mélygarázsok Debrecenben, azokban például a Nagyerdei mélygarázs kihasználtsága szinte nullára esett vissza. A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. esetében a lakossági felhasználás a korlátozások miatt nő, míg a közületi fogyasztás csökken.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában