vége a felújításnak

2020.10.09. 14:45

Korszerűbb és szebb helyet kaptak a Fényes udvari bölcsisek

A Karácsony György utcai a harmadik nemrég felújított tagintézmény Debrecenben.

Fotó: Kiss Annamarie

Míg a gyerekek a pénteki ebéd után szundikáltak a megszépült Karácsony György Utcai Bölcsőde csoportszobáiban, az intézmény teljes körű felújításról annak udvarán számolt be a sajtónak Széles Diána alpolgármester. Mint elmondta, a fejlesztés az Új Főnix Terv és a D2030-program részeként jött létre.

„Az új létesítmények kialakítása mellett a régi középületekről sem feledkezünk meg, mert ezeket is a debreceniek használják, akik érzik: olyan városban élnek, ahol tesznek értük”

– hívta fel a figyelmet a politikus. Széles Diána kiemelte: nagyon pici gyerekekről van szó, akiknek ez az első lépés az életükben, majd a debreceni bölcsődék kapcsán úgy összegzett: bármelyik tagintézményben garantáltan olyan kollégák dolgoznak, akik szívvel végzik a munkájukat, és ehhez az önkormányzat adja a struktúrát és az intézményeket.

– Tizennégy orvosi rendelőt és kilenc óvodát adtak át az utóbbi években Debrecenben, emellett három bölcsőde: az Ősz utcai, a Honvéd és most a Karácsony utcai is korszerűsödött, és az utóbbi mellett található óvoda közbeszerzési eljárása már folyamatban van – összegzett végül a fejlesztésekről az alpolgármester.

Pósán László országgyűlési képviselő a városrészi beruházások kapcsán először arra emlékeztetett, hogy a kispiac is hosszú ideig vágyott beruházás volt, emellett – mivel sok család él a Fényes udvarban, kézenfekvő, hogy a közeli bölcsődére is nagy szükség volt. A politikus kitért arra is, hogy ez Debrecen legrégebbi lakótelepe, ahol az elmúlt évtizedekben már többször cserélődtek a generációk.

Nagy Sándor önkormányzati képviselő elmondta, a Zöld Város Programban a zöldfelület növelése és az életminőség-javítás is fontos szempont. Végül megjegyezte: többek között a Dózsa György Általános Iskola rekonstrukciója is folyamatban van.

Nagy Béláné, Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézményének helyettes vezetője úgy fogalmazott:

a cél, hogy a családoknak minél magasabb színvonalú, jobb gyermekelhelyezést biztosítsanak, melyben ezentúl egyebek mellett sószoba és tornaszoba is segíti majd az intézményt látogató, tíz és harmincöt hónapos kor közötti gyermekeket.

A szakember végül hangsúlyozta, hogy nemcsak a családok, hanem munkatársai számára is kiváló a munkaterület.

Az 1973-ban megnyílt bölcsődében teljes körű hőszigetelési rendszert építettek ki, homlokzati nyílászárókat cseréltek, valamint felújították a foglalkoztató és kiszolgáló helyiségeket. Korszerűsítették az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereket, az épületet és környezetét akadálymentesítették és sor került az udvar és a játszóudvar fejlesztésére is.

A kivitelezés több mint 213 millió forintba került, amit az önkormányzat 129 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett önerőből finanszírozott.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában