idén is lesz disputaverseny

2020.09.11. 11:06

Újra vitáznak a diákok a Vegyipariban

Ismét összegyűlnek a vitakultúra ifjú művelői a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Technikumában, ahol szeptember 26–27. rendezik a 42. Országos Disputa Vitaversenyt.

A megmérettetést a Vegyipari Technikum alapításának 70. évfordulója és a nemzeti összetartozás éve alkalmából hirdetik meg – derül ki az iskola honlapján közzétett versenykiírásból.

A diákok – a 4–13. évfolyamig – három korcsoportban, 3-3 fős csapatokban mérik össze érvelő- és előadókészségüket, tárgyi felkészültségüket. A kisebbek arról vitáznak, hogy Árpád vezér jó helyre vezette-e a népét, vagy sem. A nagyobbaknak pedig a mellett – illetve az ellen – kell érvelniük, hogy a globalizáció rombolja a nemzettudatot. A felkészüléshez felhasználható irodalmat a csapatok önállóan keresik meg.

Nevezni szeptember 18-ig lehet elektronikusan az iskola honlapján megadott elérhetőségeken; felnőtt versenybírók jelentkezését is várják egyúttal.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában